Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
12:43

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Ціна «євробляхи»: скільки коштує розмитнення авто в Україні

Ціна «євробляхи»: скільки коштує розмитнення авто в Україні

Розмитнення автомобілів, попри бензинову кризу, що тривала кілька місяців, залишається актуальним питанням для багатьох українців.

Поки уряд вирішує, чи скасовувати "нульове розмитнення", редакція "Сьогодні" пропонує дізнатися, скільки, в середньому, потрібно заплатити за ввезення "євроблях" в Україну.

Як відбувається процес розмитнення

Сама процедура передбачає кілька етапів, перш ніж автомобіль заїде до гаража нового власника. Насамперед потрібно купити автомобіль та оформити документи на нього за кордоном. Можлива опція – надіслати фото документів митному брокеру в Україні, але це не обов’язково.

Одна з найскладніших операцій – це власне перетин кордону. Далі потрібно отримати сертифікат відповідності та розмитнити авто в Україні. На завершення слід поставити машину на облік у сервісному центрі МВС.

Для допомоги з "паперовими" питаннями, можна скористатись послугами митного брокера. Його послуги коштують 300-600 доларів США (8,9-17,8 тис. грн) – це оформлення імпорту, планування угод, юридичний супровід.

При купівлі користованого автомобіля, він має відповідати екологічному стандарту Євро 2 або вище, для нових авто – це Євро 5. Опісля його потрібно зняти з обліку та "пересадити" на транзитні номери та впродовж 30 днів завезти в Україну.

Перетин кордону

При перетині кордону митний інспектор ставить штамп на експортній декларації. Якщо попередня декларація не оформлена, доведеться сплатити авансові митні платежі в гривнях.

Європейські автомобілі мають VIN-код, який дозволяє перевірити екологічний стандарт на митниці. Якщо раптом це зробити неможливо, необхідно отримати сертифікат відповідності в спеціалізованому центрі в Україні – середня вартість 1400 грн.

Під час митного оформлення авто заїжджає в зону митного контролю, за кожну додаткову добу простою доведеться заплатити по 90 грн. У цей період митниця розраховує всі платежі з доплатою з боку водія чи поверненням різниці. Якщо "євробляха" раніше порушувала митні платила, доведеться здійснити офіційний платіж до бюджету в розмірі 8500 грн – це добровільний внесок, для уникнення штрафів.

Вже в Україні власнику автомобіля потрібно отримати сертифікат щодо його відповідності національним стандартам. Вартість, в середньому, 3000 грн. Щоб завершити процедуру розмитнення, всі документи подаються в сервісний центр МВС та сплачуються 600 грн адмінпослуг та податок до Пенсійного фонду (3-5% від вартості авто без ПДВ).

Рахуємо вартість

За інформацією Укравтопрому, за час дії законопроєкту, що звільнив від сплати ПДВ, акцизного збору та ввізного мита на легкові авто, в Україну ввезли 111 тис. користованих машин. Найпопулярнішими моделями стали Volkswagen Passat, Volkswagen Golf, Renault Megane.

У Польщі на сайтах з продажу автомобілів вживані Volkswagen Golf продають орієнтовно за 6000 євро (186,5 тис. грн). Переважають моделі 2009-2011 років випуску з двигунами від 1,5 літра. Майже аналогічна ситуація з користованими Volkswagen Passat, середня ціна на які становить 6-7 тис. євро, чим новіше авто – тим дорожче.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті