Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
12:20

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На ринках Дніпра за кілограм черешень просять 100 гривень. Чи знизиться ціна?

На ринках Дніпра за кілограм черешень просять 100 гривень. Чи знизиться ціна?

На ринках Дніпра за кілограм черешень просять 100 гривень. Це вдвічі дорожче, ніж було минулого року, кажуть продавці. Найбільше на ціни вплинула вартість пального, та й товару стало менше через часткову окупацію Херсонщини та Запоріжжя.

Покупці на ринку помітили підвищення ціни, та це, вважають, не привід відмовлятися від сезонних вітамінів.

"Дорого, та що поробиш? По-перше, війна, по-друге, звідки везти? Херсон закритий", – говорили покупці, з якими поспілкувалося Суспільне.
Катерина Абрамова продає черешні з власного саду. Ті, що привозять з Нікополя, розповідає, віддає дорожче, бо ж зросли ціни на пальне.

"Гривень на 10-15 дорожче, тому що бензин дорогий та ще й спробуйте виїхать, дуже страшно", – каже жінка.

Коли знизяться ціни

На дніпровських ринках черешні переважно місцеві, зазначає агроексперт Олександр Хорев, адже доставляти їх з Херсонської чи Запорізької областей складно.

"Російські блокпости не пропускають на територію вільної України продукцію з окупованих територій. Ми будемо чекати, поки дозріють і підуть вже гуртові партії з наших регіонів, ціна буде просідати", – зауважив він.

Чим корисні черешні

Та навіть за тією ціною, що є, купувати черешню варто, каже дієтологиня Яніна Дубовик. У плодах багато вітаміну С та клітковини. Також черешні стануть у пригоді тим, хто має проблеми із суглобами. Утім, вживати їх треба потроху, до 300 грамів на день, інакше можуть бути проблеми зі шлунком.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті