Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 29 травня 2024
05:55

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Лікували дітей у підвалах. Дитячий анестезіолог з Лисичанська евакуювався на Дніпропетровщину

Лікували дітей у підвалах. Дитячий анестезіолог з Лисичанська евакуювався на Дніпропетровщину
Фото: Юрій Тинний / Суспільне Дніпро

Анестезіолог Михайло працював у обласній дитячій клінічній лікарні в Лисичанку, розташованій за 30 кілометрів від лінії розмежування. Через постійні обстріли російської армії медики вимушені були надавати допомогу пораненим дітям у підвалі.

Михайло працював до останнього, виїхав у квітні разом зі своїми евакуйованими пацієнтами до Дніпропетровщини, коли у лікарні вже неможливо було перебувати.

Михайло згадує: спершу під мінометними обстрілами працювали у відділенні на першому поверсі.

“Коли відділення пошкодили, були розстріляні майже усі палати інтенсивної терапії, ми вимушені були спуститися у підготовлене підвальне приміщення, де надавали дітям допомогу, у тому числі і тим, які були на штучній вентиляцій легень”, – говорить лікар.

Близько місяця персонал лікарні працював у підвалах. Електроенергії не було, тож використовували генератори. Хірургічне відділення та відділення інтенсивної терапії стали останніми, які ще могли надавати необхідну допомогу дітям.

“Це були діти різного віку, від дітей до року до більш старших, підлітків. В останні дні у закладі перебували до 20 дітей”, – каже Михайло.

Вибухи, за його словами, відбувалися поруч з лікарнею, у 10-15 метрах. Через це повибивало скло у вікнах, і деякі медичні працівники травмувалися.

“Обстріли були вкрай небезпечні. На наших очах руйнувалися будинки, ми бачили це. Якось вранці дзвонимо нашій співробітниці, а вона говорить:

“Я не можу вийти з дому”. Тому що вона живе на першому поверсі п’ятиповерхівки, і через обстріл була пошкоджена її квартира, у неї заклинило двері. Щоб ви розуміли відвагу працівників, особливо середнього медичного персоналу, які знаходили у собі сили приїжджати на робоче місце і надавати допомогу дітям”, – пояснює лікар.

У квітні медперсонал під обстрілами вивозив останніх дітей, щоб евакуювати їх в одну з лікарень Дніпропетровщини. Деяких – без батьків, адже вони не могли доїхати до лікарні через обстріли. Усім дітям, каже Михайло, вдалося зберегти життя.

“Мені запропонували працювати в одній з лікарень Дніпропетровщини, і надавати допомогу дітям, і, зокрема, тим, які постраждали у Луганській та Донецькій областях. Діти надходять в украй важкому стані, і потребують проведення дуже інтенсивної терапії”, – говорить Михайло.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (8)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  До України повертається пил з Сахари (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті