Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
03:32

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині знешкоджено агента РФ, якого координував із Криму депутат «єдиної росії»

На Дніпропетровщині знешкоджено агента РФ, якого координував із Криму депутат «єдиної росії»

У ході слідчо-оперативних дій ліквідовано ще одну мережу інтернет-агентів рф та встановлено її російських кураторів. Серед них – депутат прокремлівської партії росії, який перебуває у тимчасово окупованому Криму.

Під час обшуків у зловмисників вилучено засоби зв’язку та комп’ютерне обладнання із доказами злочинної діяльності, а також велику кількість боєприпасів до вогнепальної зброї.

У Дніпропетровській області:

співробітники СБУ затримали ворожого агента, який займався розхитуванням внутрішньо-політичної обстановки в регіоні. Для цього він поширював в інтернеті заклики на підтримку окупантів та намагався нав’язувати людям ідеї так званого «руського міру».

Свої провокативні «дописи» розповсюджував через соцмережі, у тому числі заборонені в Україні.

За даними слідства, зловмисником є колишній працівник обласного управління міліції, який у 2014 році відмовився брати участь в антитерористичній операції на сході України та звільнився з лав МВС.

До початку повномасштабної агресії рф він підшукував «однодумців», яких намагався залучити до підривної діяльності проти нашої держави.

Свої злочинні дії координував з депутатом «регіонального осередку» партії «єдіная росія» у тимчасово окупованому Криму.

У разі успішного виконання ворожих завдань та окупації території Дніпропетровщини, зловмиснику обіцяли керівну посаду в «силових структурах» рф.

Наразі затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У Києві:

СБУ затримала ще одного учасника російської агентури. Зловмисник адміністрував мережу інтернет-платформ, створених спецслужбами рф для проведення інформаційних диверсій проти України.

В «арсеналі» ворожого агента була ціла мережа фейкових акаунтів у соцмережах та месенджерах, яка могла охопити «аудиторію» у понад 350 тис. користувачів.

Через інтернет-ресурси він активно поширював заклики на підтримку окупантів та виправдовував злочини рашистів.

Деталі «інформатак» зловмисник погоджував з представником російських спецслужб через відпрацьовані канали зв’язку. Під час їхнього «листування» ворожий агент висловлював сподівання на встановлення у Києві окупаційної адміністрації рф.

На Сумщині:

викрито двох ворожих пропагандистів, які публічно закликали показово карати захисників нашої держави. Свої «гасла» поширювали через заборонені в Україні соцмережі.

У Черкасах:

заблоковано підривну діяльність місцевої жительки, яка в інтернеті займалась дискредитацією ЗСУ і агітувала за підтримку окупантів.

На Запоріжжі:

спецпризначенці викрили зрадника. Зловмисник добровільно погодився на призначення його керівником так званої «народної міліції» в тимчасово окупованому Бердянську. Наразі йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

За всіма викрити фактами тривають невідкладні дії для встановлення і притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до злочинів проти України.




Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті