Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
00:48

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Навчаються тактики бою, володіння зброєю та медицини - добровольці «Варти Дніпра» готуються до боїв

Навчаються тактики бою, володіння зброєю та медицини - добровольці «Варти Дніпра» готуються до боїв

Бійці добровольчого формування “Варта Дніпра” при Теробороні міста готуються до можливого бою з російськими окупантами. Як проходить підготовка та чому навчають бійців - дізнавались кореспонденти Суспільного.

Доброволець Олексій до повномасштабної війни працював барменом. Хлопець каже: 24-го лютого зрозумів, що має щось робити, аби наблизити перемогу України та пішов до добровольчого формування.

"Шукав себе, де саме та як я можу допомогти. Подивився на волонтерів і зрозумів, що це зовсім не моє та прийняв рішення захищати країну. Хто, якщо не ми?", - розповідає доброволець.

Олексій говорить: раніше військової підготовки не мав, тепер тренується щодня по декілька годин. На підготовці отримав знання, як вести бій у межах міста, тактичної медицини, перемовин та усіх аспектів, щодо правильного ведення бою. Хлопець каже: є велика мотивація захищати країну, близьких та оточуючих.

Командувач штабом 66-ї роти "Варти Дніпра" Артем розповідає: бійців навчають за усіма стандартами НАТО. За його словами, у "Варті Дніпра" є головний сержант, який командував у полку "Азов" і він курирує тренування.

"У нашому колективі понад десять людей з бойовим досвідом, в основному люди з полку "Азов". Ми вирішили, що можемо навчати людей, перед тим, як їм видадуть зброю та направлять на бойові завдання", - зазначає командувач штабом.
Тренуються добровольці щодня з 8:00 до 17:00.

Купують зброю, знаряддя, одяг та всі необхідні добровольцям речі за власні гроші, з оснащенням також допомагають волонтери.

"Зараз піднімаються усі зв'язки, працюємо на всіх рівнях, намагаємось забезпечити себе як з Європи, так і всередині країни. Дуже багато друзів-металургів, друзів – виробників, усі допомагають, хто чим може", - говорить доброволець Максим.

Бойовий медик Максим каже: у кожного бійця є своя індивідуальна аптечка, також є аптечки для парамедиків, які укомплектовані за НАТівськими стандартами.

В аптечках є фізрозчини, турнікети, перев’язочні матеріалами та ампульниці з різними препаратами.

Також у "Варти Дніпра" є своє бомбосховище, де зібрані запаси їжі, води, є резервні генератори та світло.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті