Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
20:36

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Мер Дніпра розповів, навіщо в місті створили ще одну тероборону і де зараз Коломойський

Мер Дніпра розповів, навіщо в місті створили ще одну тероборону і де зараз Коломойський

Дніпро стало єдиним містом в Україні, де створили добровольче формування при міськраді, воно називається "Варта Дніпра".

Про це в ексклюзивному інтерв’ю Суспільному розповів міський голова Дніпра Борис Філатов. За його словами, це експеримент.

"Там стоїть черга із тисяч людей. Але в них поки немає зброї. У них проходить військове "злажування" (об’єднання, бойове з’єднання, — ред.). Вони тренуються, здійснюють поліцейські функції під керівництвом Нацполіції. Це добровольче формування, яке фактично знаходиться у глибокому резерві", — сказав він.
При створенні тероборони "Варти Дніпра" не було жодного ексцесу, заявив він, на відміну від інших міст, де "людям видавали автомати, а потім не знали, як їх вилучити".

Посадовець також відкинув звинувачення в тому, що це формування є "приватною армією".

"Усі спекуляції, що це приватна армія дніпровського регіону, — це нісенітниці. Була історія коли розповідали, що батальйон "Дніпро-1" — це приватна "Хезболла" Коломойського. Навіщо так робити?" — додав міський голова.
На запитання про його нинішні стосунки з українським мільярдером Ігорем Коломойським Філатов сказав, що той перебуває в Дніпрі.

"З точки зору допомоги організації оборони міста й області я Коломойського не бачу. До мене доходять сигнали, що він допомагає якимось батальйонам, купує бронежилети. Щось таке. Але він не інтегрований у ці історії", — зазначив Борис Філатов.
Він також додав, що не спілкується з Коломойським "вже декілька років".

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті