Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
09:18

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У бою загинув відомий художник із Дніпропетровщини

У бою загинув відомий художник із Дніпропетровщини

У Василькові в бою з ворожою диверсійною групою загинув відомий художник, заслужений діяч мистецтв України Сергій Пущенко (1960-2022).

Разом з побратимами з тероборони він вступив у бій із російськими диверсантами, які хотіли прорватися у шкільний підвал із мирними людьми, і ціною власного життя врятував їх. Разом з Сергієм загинули бійці добровольчої групи Степан Ковалюк і Ярослав Гранітний, повідомляє дніпровський Музей українського живопису.

Слава вам, Герої України!

Сергій Пущенко - автор понад 900 картин: пейзажі, портрети, натюрморти. Основна тема творчості пов'язана з українським козацтвом. Він автор серії полотен «Козацькому роду — нема переводу». У художніх роботах поетично відображено народних героїв, історію, природу та побут України.

У 2015—2018 роках під час війни з російськими окупантами створив з натури галерею із 113 живописних і графічних портретів українських воїнів-добровольців.

Художник народився на Дніпропетровщині. Змалку багато малював, любив читати, мріяв ілюструвати книжки. Після Володимирівської десятирічки закінчив Дніпропетровське художнє училище (відділення живопису), а згодом — Український поліграфічний інститут ім. Івана Федорова у Львові. Здобув фах художника-графіка, оформлювача книжкової друкованої продукції, художнього редактора, після чого працював у видавництві «Прапор» (Харків) художнім редактором, оформлював книжки. Згодом — на творчій роботі.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті