Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
14:01

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У профтехах Дніпропетровщини впроваджують оновлений навчальний курс для кухарів

|«« «« »» »»|

У професійно-технічних закладах області, де готують майбутніх кухарів, оновили навчальний курс. Аби учні могли опанувати страви з реформованого шкільного меню. Відкрите практичне заняття за скоригованою програмою провели у Кам’янському центрі підготовки і перепідготовки робітничих кадрів.

Про це під час виїзного брифінгу розповіла заступниця голови ДніпроОДА Ольга Горб.

«Ініційована першою леді Оленою Зеленською реформа шкільного харчування виходить на новий рівень. Впроваджуємо у професійно-технічних училищах регіону доповнену навчальну програму для кухарів. Там і нові підходи до безпеки приготування їжі. А ще відпрацювання страв зі шкільного меню», – зазначила Ольга Горб.

Вона додала, що серед закладів, які запровадили зміни – Кам’янський центр підготовки і перепідготовки робітничих кадрів. Учні тут вже практикуються за новими стандартами.

Під час показового заняття кухарі-третьокурсники приготували яскраві, смачні, незвичні та корисні страви. Рецепти обрали з державного інтернет-порталу «ЗнаЇмо». Готували на сучасно обладнаній кухні-лабораторії.

Далі презентували свої кулінарні шедеври у навчальному кафе. Кожен намагався здивувати. Приготували різноманітні салати, крем-супи й італійський мінестроне, борщ, нагетси, ньокі, кебаби, шпундру, фалафель, різотто.

«Учні готували чітко за технологічними картками. Там детальний рецепт, покрокова технологія приготування, пропорції інгредієнтів», – розповіла старший майстер навчального закладу Наталія Дащенко.

«Наші учні охоче опановують нову програму й готують нове меню. Воно більш різноманітне, поживне. Там менше цукру та солі. Смаку додають спеції. Закінчивши наш заклад, кухарі зможуть піти працювати до шкіл, дитячих садочків. Будуть професійно підготовленими», – додала директорка закладу Ірина Донченко.

Учениця третього курсу Анастасія Пілецька приготувала соковитий бургер та морквяний крем-суп. Каже, у кожну страву вклала душу.

«Люблю готувати, експериментувати. Це мене надихає. Бути кухарем – моя мрія. Старанно відпрацьовую професійні кулінарні навички аби бути професіоналом», – сказала Анастасія Пілецька.

У Кам’янському центрі підготовки і перепідготовки робітничих кадрів – 500 учнів. В одному корпусі навчають кухарів та кондитерів, в іншому – перукарів і візажистів.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті