Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 14 травня 2024
20:35

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Рекорди Дніпропетровщини у 2021 році

Рекорди Дніпропетровщини у 2021 році

Найбільший бюджет, наймасштабніше виконання пісні й найбільша мапа із зернових. Ці та інші рекорди зафіксували на Дніпропетровщині минулого року.

Так наша область, наприклад, стала лідером за обсягом реалізованої промислової продукції – на 559,8 млрд грн. У структурі обороту від промислової діяльності 56% припадало на продукцію товаровиробників-переробників, 37% — добувної галузі й розробку кар'єрів, 6% — поставки електроенергії, газу, пару та кондиціонованого повітря, понад 1% — водопостачання, каналізація, поводження з відходами.

Першим регіон став і за показниками кошторису. Область зайняла 1 місце серед усіх інших за кількістю запланованих надходжень — 9 млрд 266,7 млн грн. Бюджет області на 2021 рік підтримали рекордною кількістю голосів — 103 «за». Цьогоріч регіон рекорд повторив. Дніпропетровський кошторис знову опинився на вершині всеукраїнського рейтингу і склав 217.8 млн грн.

На Паралімпійських іграх в Токіо зі 142 спортсменів Української збірної найбільше було саме з Дніпропетровщини — 20 спортсменів. Їхній здобуток — 18 медалей: 5 золотих, 8 срібних та 5 бронзових. Найрезультативнішими виявилися плавці та легкоатлети, дехто з них виборов по кілька нагород.

Національний рекорд з перетягування самоскида торік також зафіксували в нашому регіоні. У Кривому Розі, на майданчику гірничотранспортного цеху Північного гірничо-збагачувального комбінату, 8 стронгменів зрушили з місця 293-тонний самоскид.

Там же, у Кривому Розі, відбулось й наймасовіше виконання пісні «Хай живе вільна Україна». В унісоні зійшлися 750 співаків та 15 баяністів не тільки з Дніпропетровщини, а й з Київської, Кіровоградської та Полтавської областей.

Агрорекорд зафіксували у Дніпрі. Викладачі та учні Західно-Дніпровського центру професійно-технічної освіти створили мапу області з 17 видів зернових. Розмір виробу — 3,1 метра на 2,1 метра. Для «рекордсмена» використали 65 кг зерна.





Gorod.dp.ua на Facebook.


Погонщик красного КТМ_а  (17.01.22 15:59): Рекорды чего??

А рекордная цена газа тоже внесена в книгу рекордов?
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті