Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 05 червня 2024
19:51

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

В Україну ввозять мандарини з 10 країн світу

В Україну ввозять мандарини з 10 країн світу

Кажуть, цьогоріч не дуже смачні мандарини. Й досить шкода, бо ці фрукти є одним з неодмінних символів новорічних свят. Крім того, що цитрусові дарують нам гарний настрій, вони ще й корисні. Адже є скарбницею вітамінів. Деякі обирають мандарини за кольором, хтось орієнтується на форму.

У супермаркетах міста – передноворічний ажіотаж. Люди масово скуповують продукти до святкового столу. Мандарини та інші цитрусові заполонили фруктові полиці.

Ми порівняли ціни у найбільших супермаркетах Дніпра. Мандарини – від 30 до 46 гривень. Вартість залежить від виду та країни походження. Найдешевші – турецькі, від 30 гривень. За італійські клементини доведеться заплатити до 45 гривень. Ізраїльські цитрусові – близько 46 гривень.

Як правильно обрати мандарини – експерти дають декілька порад:

– цитрус повинен бути пружним на дотик
– у стиглого плоду легко знімається шкірка
– усі мандарини одного сорту мають бути схожими
– стиглий мандарин має однорідний яскравий колір
– відсутність вм’ятин та цвілі

А що ж там на базарах? Прямуємо на Озерку, щоб порівняти ціни та асортимент.

На центральному ринку цитрусовий сезон у самому розпалі. Ми приїхали сюди аби дізнатися у досвідчених продавців як правильно обирати найсмачніші мандарини.

Бачимо: ціни тут вищі, але й асортимент значно більший. Цитрусові можна знайти як за 15, так і за 80 гривень за кілограм. Продавці кажуть: цьогоріч трохи дорожче, але покупців це не відлякує, попит є!

Різні сорти відрізняються на смак: іспанські – дуже солодкі та соковиті, в них майже немає насіння, шкірка товста, але легко знімається. Клементин – це гібрид мандарину та апельсину. Вони дуже соковиті, солодкі, мають маленький розмір та довго зберігаються. А от турецькі фрукти з кислинкою, тонкою шкіркою, дрібні, і в них багато кісточок. Покупці асортиментом задоволені!

Мандарини – неабияке джерело вітамінів та мікроелементів. У 100 грамах плодів міститься до 40 мг Вітаміну С. Крім цього, фрукт багатий вітамінами групи B та Е, кажуть лікарі.

Але мандарини підступні тим, що можуть викликати алергічні реакції. Симптоми алергії на цитрусові можуть проявлятися у кожного по-різному.

Традиція прикрашати мандаринами новорічний стіл прийшла з Китаю. Там вони вважалися символом багатства та довголіття. Зараз уявити святковий стіл без цих фруктів неможливо. В Україну їх везуть із майже 10 країн світу у спеціальних контейнерах – протягом двох тижнів після збору.

Gorod.dp.ua на Facebook.


ага  (24.12.21 11:45): Самые дешевые в супермаркетах в Варусе грузинские по 27 грн.,а не турецкие по 30. Відповісти | З цитатою
мда  (24.12.21 03:05): "На данный момент представить праздничный стол без этих фруктов нереально."
Почему же нереально, если сами же в соседнем предложении пишете, что могут вызывать аллергические реакции?
Да и людям с проблемами ЖКТ, коих сейчас весьма немало и становится с каждым годом только больше, они зачастую противопоказаны.
Відповісти | З цитатою
Ч  (24.12.21 00:24): Покупаю из бывших Республик СССР, они сочнее и слаще! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Скептик  (23.12.21 23:18): О чем статья, о чем сюжет? Мандарины и Пустота .
А вид мандаринов, показанных в магазинах города, не вызывает желание их купить.
Відповісти | З цитатою
.  (23.12.21 23:05): это перемога
сбылись мечты
Відповісти | З цитатою
Кризис  (23.12.21 21:19): Почему просто не назвать РИНЫ ??? Відповісти | З цитатою
дожились  (23.12.21 20:59): своих мандаринов уже не можем выращивать...а вот при совке , усср была на первом в мире месте по производству мандарин на душу населения , в 300 стран мира мы их экспортировали... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 3
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті