Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
17:32

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У міській раді Дніпра нагородили учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

|«« «« »» »»|

14 грудня, у День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, у Дніпровській міській раді відбулася зустріч із чорнобильцями-ліквідаторами. Під час заходу запрошеним вручили подяки міського голови, пам’ятні медалі, подарунки.

«Ви – справжні герої. Вдячні вам за ваш подвиг і мужність, яку ви проявили, рятуючи від ядерної небезпеки не лише Україну, а й інші країни. Міцного здоров’я вам і вашим родинам. Молодці, що такі згуртовані, а місто й надалі підтримуватиме, приділятиме всебічну увагу питанням соціального захисту чорнобильців, ліквідаторів, їхнім родинам. Роки плинуть, а пам'ять про цю страшну аварію, героїзм рятівників залишиться назавжди», – сказав заступник міського голови, директор департаменту соціального захисту Дніпровської міської ради Едуард Підлубний.

Водночас заступниця директора департаменту соціальної політики міськради Юлія Дмитрова зазначила:

«Наш обов’язок вшановувати тих, хто захищав і нині боронить нашу державу. Ліквідатори захистили від тяжких наслідків аварії на ЧАЕС у 86-му. У місті діє комплексна програма соціального захисту мешканців, в рамках якої чорнобильцям надаємо матеріальну підтримку – на лікування, оздоровлення, оплату житлово-комунальних послуг тощо. На 2022 рік для цього передбачено понад 17 млн грн».

Серед нагороджених – ліквідатор аварії на ЧАЕС Володимир Федоренко.

«Коли прийшла повістка з військкомату, жодних сумнівів не було, їхати чи ні. Двадцять один день працював на самій станції. Загалом був у тій зоні півтора місяця. Отримав максимальну зону опромінення. Вижив завдяки тому, що активно займався спортом. Загалом у нашому місті потужний актив чорнобильців. Вдячні керівництву міста, що нас завжди підтримує, путівки дають на оздоровлення. У санаторіях часто зустрічаємось, спілкуємось один з одним», – додав чоловік.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті