Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
16:31

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі розробили детальний план кварталу в центральній частині міста

У Дніпрі розробили детальний план кварталу в центральній частині міста
вул. Гончара, 13

У Дніпрі архітектори розробили детальний план території кварталу, обмеженого вулицями Паторжинського, Гончара, Чернишевського та Жуковського. Цей документ регламентує висотність будівель, щільність забудови, кількість житлових та офісних приміщень, комерційних площ, озеленення мікрорайону, інженерне забезпечення тощо.

Завдяки цьому, зокрема, новобудови не закривають загальний вигляд міста, наприклад пам’ятники архітектури або монументи. Про це під час пресконференції 25 листопада повідомив головний архітектор Дніпра Дмитро Волик.

«Під кожну земельну ділянку у місті розробляється детальний план території – це перелік граничних параметрів: максимальна висота будівель, максимальна кількість жителів тощо. На базі цих параметрів забудовники можуть створювати конкретні проєкти будівництва. Саме цей квартал – один з найцікавіших у місті: на сьогодні тут не сформована активна забудова, він доволі повільно розвивався останні роки. Але зараз у ньому є декілька фрагментів, де запланована будівельна діяльність», – зазначив Дмитро Волик.

Так, наприклад, відповідно до документа, по периметру зазначеного кварталу можна будувати споруди не вище ніж 6 поверхів, а всередині кварталу – не вище ніж 19.

«Кожен квартал у місті має отримати такий детальний план, де вказано, яке будівництво можливо, скільки мешканців може проживати на цій території, яке може бути озеленення, скільки необхідно об’єктів побутового попиту. До речі, детальний план допомагає вирішити питання із обслуговуванням дитячих садочків та шкіл, адже у ньому вказана максимальна кількість мешканців кварталу», – розповів архітектор та розробник детального плану кварталу Юрій Єрошек.




Gorod.dp.ua на Facebook.


Отличное предложение  (27.11.21 13:10): каждый небольшой по габаритам квартал старого Екатеринослава застроить в внутри на половину площади самого квартала новыми зданиями и понятия "аэрация" и "инсоляция" просто исключить из градостроительства и архитектуры. Відповісти | З цитатою
Макс  (26.11.21 09:43): Архитектурный план - это правильно. Но внутри квартала 19 этажей многовато (тут уж явно в угоду застройщиков и видовых квартир). Плюс, должны быть ограничения по стилистике зданий по периметру. Центральная часть должна быть выполнена в "историческом" стиле. И плотность застройки тоже должна нормироваться. Как и наличие подземных паркингов. Відповісти | З цитатою
Патриот  (26.11.21 01:05): Надпись на доме оставьте. Это история. Разминировано. Мин нет. Ст. Лейтенант Леонов. Дом дореволюционной постройки. Відповісти | З цитатою
Вася  (25.11.21 17:57): Дай угадаю: высотность от 5 до 25 этажей, но не больше 30. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті