Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
06:03

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Суд вирішив повернути готель «Парус» у власність Дніпра

Суд вирішив повернути готель «Парус» у власність Дніпра

Апеляцію – виграли. Готель «Парус» повертають у власність Дніпра. Днями суд другої інстанції виніс рішення на користь громади. Мова про розірвання договору купівлі-продажу відомого недобуду між Дніпровською міськрадою та компанією «Ромбус Приват».

Розірвати договір та повернути у власність громади готель Парус. Суд другої інстанції прийняв рішення на користь міста. Постанова центрального апеляційного господарського суду про розірвання договору між Дніпровською міськрадою та приватною компанією «Ромбус Приват» вступила в законну силу 18 листопада.

Олійник Юлія, юристка Дніпровської міськради: “Відбувся розгляд першої інстанції в господарському суді Дніпропетровської області. Було рішення на нашу користь після розгляду апеляційної скарги також в суді апеляційної інстанції. Рішення залишилось таким, як його ухвалив суд першої інстанції”.
Позов до суду Дніпровська міськрада подала у грудні 2020 року. Головна претензія – порушення умов договору приватною компанією. Згідно із документом, «Ромбус Приват» мала завершити будівництво готельного комплексу «Парус» до 16 серпня 2020 року. Але по факту так цього і не зробила.

Олійник Юлія, юристка Дніпровської міськради: “Суд встановив відсутність дозвільної документації у відповідача, відсутність документації щодо введення об’єкта в експлуатацію”.
Готель «Парус» почали зводити у Дніпропетровську у 1975 році. У 95-му будівництво припинили повністю. І відтоді вже чверть століття 28-поверхова будівля стоїть безгосподарною.

Михайло Лисенко, заступник міського голови Дніпра: “Во времена, когда наше государство стало независимым, у этого здания появился собственник. Собственник взял на себя обязательство привести это здание в порядок, провести его реконструкцию, благоустроить территорию. Но ни одно из этих требований он не выполнил, и бесконечно требовал и требовал продления аренды”.
У мерії додають: з роками технічний стан відомого дніпровського довгобуду погіршувався, нині став незадовільним. На підтвердження цього мають експертні висновки.

Наталя Росітюк, юристка Дніпровської міськради: “Є певні ознаки його руйнування, що неминуче призведе до негативних наслідків незавершеного будівництва готельного комлпексу «Парус».
Право власності компанії «Ромбус Приват» на об’єкт не може використовуватися на шкоду мешканцям, говорять юристи. Мова про захаращену територію та нещасні випадки, які періодично трапляються на території готелю «Парус». Тому апеляційна інстанція і винесла рішення на користь громади Дніпра.

– Этому недострою уже не одно десятилетие. А особенно — я тут гуляю с собакой и вижу — на выпускные приходят школьники, туда залазят, и даже был несчастный случай. Очень хочется, чтоб все-таки решлось так, чтобы было и ксрасиво, и без несчастных случаев.

- Не надо никаких символов, это все ерунда. Убрать, поставить новый символ и сделать лучше. Мы же движемся вперед, а не назад. Зачем нам смотреть назад. Оно уже устарело, все в нем устарело. Оно уже все не годится. Проще разрушить и постаивть новое.

Лишити таким готель чи публічно підірвати і збудувати щось нове, у мерії поки роздумують. Говорять, приватна компанія «Ромбус Приват» протягом 20 днів може подати касаційну скаргу і призупинити попереднє рішення суду, і розпочати новий розгляд по суті.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Гыгы  (24.11.21 16:34): Его вернули городу чтобы взорвать за городские деньги, если кто не понял. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Serj  (24.11.21 14:11): Ну, и зачем городу этот бомжатник на балансе ? Відповісти | З цитатою
Йцукен  (24.11.21 13:18): Что мы делаем? Прааавильно, баалуемся))) Відповісти | З цитатою
мда  (24.11.21 12:52): Как же я мечтал в первой половине 90-х, что его всё-таки достроят... Но не судьба. Відповісти | З цитатою
Жрец  (24.11.21 12:08): Символика страны на этом здании это ужасно, на недострое размещать символику страны, это преступление. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
С  (24.11.21 11:25): языка сняли. Параолемпийцев туда, бирхаусы и "реконструкцию" тоже. Ну короче все что хотели на шестой Победе пропихнуть прикрываясь детьми-инвалидами. Відповісти | З цитатою
ANDRII_DNIPRO  (24.11.21 10:55): Деньги, которые покупатель уплатил, теперь из бюджета вернуть ему нужно будет? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Житель Победы  (24.11.21 10:41): Стройте базу там которую вы хотели на Победе строить . Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
дм  (24.11.21 10:21): пусть баф там базу для параолиемпийцев оборудует. и подход к воде есть и все такое. Відповісти | З цитатою
Гость  (24.11.21 10:18): Зачем? Шоб борюсик снес и курятник построил? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті