Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 14 травня 2024
03:23

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

АТОвці Дніпропетровської області розпочали заняття на безкоштовних ІТ-курсах

|«« «« »» »»|

АТОвці області розпочали заняття на безкоштовних ІТ-курсах. Півроку вони навчатимуться тестувати комп’ютерні програми. Нову професію опановують 16 бійців. Про це повідомили у Дніпропетровській ОДА.

«Організували ІТ-курси для АТОвців, аби допомогти їм отримати нову кваліфікацію. Нині тестувальник програмного забезпечення – доволі затребувана професія на ринку праці. Тому обрали саме цей напрямок», – розповів спеціаліст управління з питань учасників АТО Дніпропетровської ОДА Олег Даніч.

Професію тестувальника програм бійці опановуватимуть у комп’ютерній академії «Шаг» у Дніпрі. Заняття – по три години два рази на тиждень.

«Весь курс складається з 3-х блоків. Почнемо з основ системного адміністрування. Потім перейдемо до програмування. Після – до тестування. Акцент робитимемо на практичних навичках», – розповів викладач Станіслав Кузнецов.

На курсах хлопців навчать самостійно встановлювати сервери. Проводити ручне та автоматичне тестування. Шукати помилки та недоліки у нових базах даних і мовах програмування.

«Я військовий зв’язківець, тож ІТ-сфера мені близька. Вирішив спробувати себе у програмному тестуванні. Навчитися новому. Тим більше що курси недалеко від місця служби, і час зручний», – поділився військовий Сергій Гізатулін.

Такі курси – чудова нагода для хлопців змінити профіль діяльності, а для декого і пройти реабілітацію, підкреслив ветеран із Дніпра Віталій Пепко.

«Раніше працював в ІТ-компанії. Зараз розробляю власні застосунки для андроїдів. Вирішив підтягнути кваліфікацію. Аби навчитися самому тестувати власний продукт», – сказав Віталій Пепко.

Після закінчення курсів слухачі отримають сертифікати. Зможуть працювати тестувальниками у компаніях-розробниках програмного забезпечення.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті