Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 14 травня 2024
10:46

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Кривому Розі стартував капремонт найбільшого дитсадка Центрально-Міського району

|«« «« »» »»|

У Кривому Розі стартував капремонт дитсадка №201 «Ромашка» – найбільшого в Центрально-Міському районі. Підрядники замінять все – від комунікацій до внутрішнього оздоблення. Яскравий та енергоощадний заклад прийме 210 малюків.

Про це повідомив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов.

«Створюємо в регіоні сучасні умови для виховання малюків. Працюємо за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Цьогоріч відкрили зведений «з нуля» дитсадок у Покрові. Нині ремонтники приводять до ладу заклади у Чкаловому та Павлопіллі. Стартували масштабні роботи і у Кривому Розі», – зазначив Володимир Орлов.

Криворізький дитсадок №201 звели понад 40 років тому. Він – на «червоній лінії» мікрорайону «Карачуни».

«Радий, що цей садочок потрапив до президентської програми. Це перші такі глобальні зміни у закладі. Оновимо все – і будівлю, і подвір’я», – сказав народний депутат України Юрій Корявченков.

У закладі – 8 корпусів, поєднаних переходами.

«Раніше були лише часткові ремонти. А деякі приміщення і досі закриті, бо ними неможливо користуватися. Через це працюють лише 10 груп замість 13-ти», – розповіла директорка дитсадка Наталія Штурко.

У проєктантів щодо оновлення дитсадка – грандіозні плани. Утеплити покрівлю та фасад. Ґанки корпусів прикрасити різнокольоровими верандами.

Всередині приведуть до ладу групи, актову та спортивну зали. Замінять комунікації. Опалення стане енергоощадним – завдяки новим батареям із високою тепловіддачею.

«Усі приміщення оснастимо приточною вентиляцією. У групах та залах завжди буде чисте свіже повітря, – розповів проєктувальник Павло Мацюк. – Для посилення протипожежної безпеки на евакуаційних виходах встановимо спеціальні вікна, стійкі до вогню».

Серед запроєктованих новинок сенсорна кімната – для активних ігор та релаксу. ЇЇ поділять на дві зони. Світлу – з «дощем» із діодних лампочок, м’яким «басейном» із пластикових кульок, різнокольоровими пуфами. Та темну, в якій будуть опущені ролети. Там установлять проєктор, за допомогою якого стіни і стелю підсвічуватимуть зірочками та різними фігурками.

«Маємо декілька інклюзивних груп. Із дітками працюють психолог, дефектолог, логопед. У сенсорній кімнаті малечі легше буде налаштовуватися на спілкування», – підкреслила методистка дитсадка Наталія Ейчес.

«Чудово, що у нас розпочався такий ремонт. В мікрорайоні «закипить» життя. Малі будуть займатися в сучасному яскравому дитсадку», – поділилася місцева жителька, мати двох дітей Катерина Акульонок.

Нині у криворізькому дитсадку №201 «Ромашка» – 168 вихованців. Тимчасово заклад переїхав до будівлі однієї зі шкіл міста. Після капремонту зможе набрати до 210 малюків.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті