Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
23:10

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Нова українська школа: як заклади освіти Дніпра впроваджують освітній стандарт

|«« «« »» »»|

У Дніпрі початкова школа продовжує працювати за стандартом Нової української школи (НУШ).

Усі початкові класи перейшли на нього у 2018 році, а школа № 143 іще у 2017-му – єдину у місті обрано для впровадження пілотного проєкту. На сьогодні цей заклад освіти вже випустив два класи початкової школи за стандартом НУШ, які продовжуватимуть навчання за цією ж концепцією.

За словами директорки школи № 143 Наталії Лукіної, наразі початкові класи забезпечені майже усім необхідним, зокрема комп’ютерами для вчителів, технічними засобами, новими партами, підручниками, дидактичними матеріалами, конструкторами тощо.

«Наразі отримали підручники і для 4-х класів. Окрім того, завдяки державній субвенції і коштам з міського бюджету укомплектовуємо і два пілотні 5-ті класи, які першими почнуть навчання за стандартом НУШ. Усі вчителі, зокрема й базової школи, пройшли спеціальні тренінги, семінари, щоб працювати за концепцією НУШ», – розповіла Наталія Лукіна.

Вона також додала:

«З огляду на те, що вже випустили два класи з початкової школи за програмою НУШ, можемо констатувати лише її переваги. Діти краще адаптуються до навчання, гарно працюють у командах, вони – відкриті, сміливі, а головне – йдуть залюбки до школи».

Учитель початкової школи згаданого закладу освіти Наталія Зінчук випустила пілотний клас, який першим почав навчання за НУШ, а вже 1 вересня в її класній кімнаті з’являться першачки.

«Кабінет обладнаний і забезпечений усім необхідним за НУШівським стандартом. Це і сучасна мультимедійна панель, ноутбук з доступом до Інтернету, принтер, одномісні парти, підручники, конструктори, різні роздаткові матеріали. Загалом процес навчання за НУШ відбувається таким чином, що діткам настільки цікаво, що вони знов і знов хочуть повертатися до школи. Окрім того, під час освітнього процесу ми з ними досліджуємо, експериментуємо. Даю їм простір для фантазії, а головним чином – навчаю дітей самооцінюванню, що дуже важливо», – підкреслила Наталія Зінчук.

Gorod.dp.ua на Facebook.


бывший  (31.08.21 10:30): Работал учителем истории 4 года в школе, шесть лет назад уволился. Представляю, что СЕЙЧАС вколачивают в головы детей эти евроинтеграторы кружевные Відповісти | З цитатою
хм  (31.08.21 00:45): А по двое за одной партой дети уже нынче не сидят? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті