Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
13:49

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

За роки незалежності юні вчені Дніпропетровщини зробили понад 200 винаходів

За роки незалежності юні вчені Дніпропетровщини зробили понад 200 винаходів

Понад 200 ноу-хау в різних галузях знань. Саме стільки винаходів зробили юні вчені Дніпропетровщини за роки незалежності.

Серед іншого – хвильова електростанція та бюджетний 3D-cканер-принтер. Електронні «окуляри» для незрячих та математичний конструктор для дітей.

Юні дарування регіону рухають уперед українську науку. Проявити таланти допомагають у Дніпропетровському відділенні Малої академії наук. Хлопці та дівчата долучаються до всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Дехто робить гучні заяви у науці вже у шкільному віці. Серед юних винахідників – майбутні фізики, математики, хіміки, біологи, медики.

З-поміж 200 винаходів юних вчених області майже 20 – запатентованих. А ноу-хау дніпрянина Михайла Литовченка – із двома патентами.

Хлопець закінчив київську політехніку. Раніше, у 16-ть, придумав, як можна з користю використовувати морські хвилі. Запропонував нестандартне інженерне рішення.

«Хвильові електростанції – один із напрямів відновлювальної енергетики. Впевнений: вони будуть набагато ефективніші за сонячні та вітрові. Адже вода – гарний акумулятор енергії завдяки високій щільності, – сказав Михайло Литовченко. – Вигаданий мною перетворювач доцільно використовувати на морі. Можна і як генератор, і як опріснювач».
Вихованцям Дніпропетровського відділення МАН – від 13 до 17 років. Серед майже 27 тис випускників – 79 стипендіатів Президента України, 27 призерів міжнародних конкурсів, 1471 – всеукраїнських.

Володар трьох «золотих» та двох «бронзових» медалей міжнародних турнірів з інновацій – дніпрянин Ігор Шибка. Зараз він вже студент. А школярем вигадав свій варіант кобота – робота, що взаємодіє з людиною на виробництві.

«Придумав, як можна використовувати інтернет-протоколи для дистанційного управління пристроями. Така технологія всім відома завдяки мессенджерам, – розповів Ігор Шибка. – Мій винахід дозволяє «працювати» на станках, що знаходяться у будь-якій точці світу. Головне, аби був доступ до інтернету».
В Україні триває національний онлайн-марафон до 30-річчя незалежності. Збирають цікаві історії, які стали знаковими для держави. Поділитися розповідями про події з власного життя можуть і мешканці Дніпропетровщини. Викласти їх на власній сторінці у Facebook і відзначити хештегами: #Наша_незалежність та #Марафон_30.




Gorod.dp.ua на Facebook.


Погонщик красного КТМ_а  (13.08.21 09:07): Мое изобретение позволяет «работать» на станках, находящихся в любой точке мира.
*-*-*-*
Мадам, сиё "изобретение" датировано 1998г.))) Прога сделанная в Петербурге, переданная по тырнету на комп станка, вырезала детали за 2000км.
Відповісти | З цитатою
1  (12.08.21 15:11): Было бы интересно узнать сколько из них полезных и сколько изобретений велосипеда и надувных ракет Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті