Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
07:11

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині капітально відремонтували ще один залізничний міст

На Дніпропетровщині капітально відремонтували ще один залізничний міст
Иллюстративное фото.

У регіональній філії «Придніпровська залізниця» АТ «Укрзалізниця» оновили міст на перегоні Варварівка – Ароматна (Дніпропетровська область). Це вже четвертий залізничний міст у межах магістралі, якому в 2021 році виконали капітальний ремонт.

Малий залізобетонний міст на 974-му кілометрі перегону Варварівка – Ароматна мав дефекти опор та прогонової конструкції, що в подальшому змусило б залізничників обмежити швидкість руху поїздів на цій ділянці.

Під час капітального ремонту мостовики реалізували проєкт, який дозволив відмовитися від дороговартісного та клопіткого в утриманні залізобетонного прогону. Натомість під опорами мосту було облаштовано фундамент та водопропускну залізобетонну трубу великого діаметру, яку надійно закріпили шляхом вбетонування в опори. Зверху поклали гідроізоляцію та прошарок піску, а затим колійну інфраструктуру.

Застосування такої технології оновлення малих залізничних мостів забезпечує суттєву економію коштів без погіршення експлуатаційних характеристик інженерних споруд. Економніші в облаштуванні та утриманні інженерні конструкції слугуватимуть щонайменше сто років.

За два десятиліття в межах Придніпровської магістралі подібним чином було капітально відремонтовано близько 80 малих залізничних мостів.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Афина  (04.06.21 18:16): 80 из 1500! Это совсем мало! Впрочем железная дорога уже на грани полного краха. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті