Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
03:10

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Космічна промисловість Дніпропетровщини: досягнення, плани та перспективи

Космічна промисловість Дніпропетровщини: досягнення, плани та перспективи

Чотири покоління бойових стратегічних ракет, 50 типів ракетних двигунів й рушійних установок та більш ніж 400 супутників власної розробки. До Всесвітнього дня авіації та космонавтики працівники державного підприємства «Конструкторське бюро «Південне» розповіли про досягнення й поділилися планами на майбутнє.

Бюро «Південне» працює над дослідним і експериментальним виробництвом, розробляє та впроваджує прогресивні технології в процес створення нових зразків ракетно-космічної техніки. Працівники КБ «Південного» створили потужну вітчизняну кооперацію з близько 120 промисловими підприємствами і науковими організаціями. Відтак, Дніпропетровщина бере участь у міжнародних ракетно-космічних проєктах. Зокрема, таких, як «Антарес» та «Вега».

Останнім часом КБ «Південне» працює над розробкою супутнику «Січ-2-30». Він призначений для одержання цифрових зображень поверхні Землі у видимому й ближньому інфрачервоному діапазонах довжин електромагнітних хвиль. З допомогою цього апарату також можна буде здійснювати моніторинг параметрів магнітосфери Землі.

За 67 років свого існування «КБ «Південне» ім. М.К. Янгеля» розробило 13 бойових ракетних комплексів стратегічного призначення, 9 типів космічних ракет-носіїв і 50 типів ракетних двигунів та рушійних установок. В навколоземний простір за цей час було запущено більш ніж 400 супутників власної розробки підприємства. У Конструкторському бюро наразі створено замкнутий цикл розробки, виготовлення та випробувань космічних апаратів, які відповідають найсучаснішому світовому рівню.

Підприємство концентрує свою увагу не тільки на діючих проєктах, а й на науково-технічних розробках. Зокрема, веде активну співпрацю з Національною академією наук України та провідними вузами Міністерства освіти і науки. КБ «Південне» також входить до Асоціації місячного поселення (Moon Village Association), яка нараховує майже 220 членів із понад 39 країн з усього світу. В рамках концепції тривають розробки перспективних місячних технологій. В тому числі низки місячних посадкових модулів.

Наразі працівники КБ розробляють власну концепцію створення «Місячної науково-промислової бази». Та працюють над створенням лінійок ракет-носіїв сімейства «Маяк» і «Циклон».





Gorod.dp.ua на Facebook.


Полина  (13.04.21 07:44): С Днём космонавтики всех неравнодушных. Хотя Украина всё меньше отношений имеет к космосу. Может доживут ЮМЗ и КБ Южное до возвращения Днипра в состав РФ, хотелось бы... Відповісти | З цитатою
Полина  (13.04.21 07:41): Еще раз: украинские предприятия космического комплекса с 1992 года существовали, распродавая советские технологии, чертежи, схемы и детали. А зарплату им платила Россия, делая заказы на комплектующие для своих проектов. По праву старой дружбы и братской истории, брали в долю, если замышляли новое дело. Это выгодно? Это выгодно! Но , казалось бы, политические трупы, вопреки законам природы, пришли к власти в 2014 году и всё это добили. Других, более деликатных слов, для такого варварства нет, в голове и на языке у меня только маты.

Правда европейцы и американцы всё же интересуются некоторыми элементами советской разработки - это и есть те небольшие заказы у КБ Южное и ЮМЗ.
Т.н. "ракетчик", приведи пример полностью украинского изделия , потом обзывайся. В лицо ты бы мне всё это не сказал, побоялся бы.
Відповісти | З цитатою
Ч  (12.04.21 21:58): С Днём Космонавтики! Відповісти | З цитатою
КБЮ  (12.04.21 16:24): Интересно, с чьих слов написана статья? Журналюшки не берут никогда интервью у работников предприятия. Это лень или продажность? Відповісти | З цитатою
НЛО  (12.04.21 15:44): Там давно уже ничего и никого нет. Те кто остался там работать, живут прошлыми воспоминаниями и водят экскурсии новоизбранных гарантов нашей страны. Средний возраст по предприятию лет 60 наверное. Увы Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Жора  (12.04.21 13:37): Ржу, не могу! В 1997 году, когда я там последний раз был, уже никаких перспектив не было! ЮМЗ и КБ это Украина в миниатюре.. руководство есть, з.п себе начисляют исправно, а остальные качаны сосут Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Горожанин  (12.04.21 13:25): Продать бы его (экономия миллиардов для бюджета), но никто же не купит.
Перспектив у предприятия как государственного никаких нет...совсем.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Космическая промышленность  (12.04.21 13:09): Ближайшая перспектива - музей ... Без вариантов .. Відповісти | З цитатою
арифметика  (12.04.21 12:40): Для 67 лет работы - очень много достижений. Хотелось бы увидеть разбивку по годам Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті