Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 07 червня 2024
06:51

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровщина лідирує серед інших регіонів у спорті

Дніпропетровщина лідирує серед інших регіонів у спорті

Наша область має дуже сильну базу професійних спортсменів та лідирує серед інших регіонів за багатьма показниками.

Кожен п’ятий житель Дніпропетровської області веде активний спосіб життя. За цим показником регіон посідає друге місце в Україні. У сфері фізичної культури і спорту в області працюють понад п’ять з половиною тисяч спеціалістів. Майже 4 тис. тренерів викладають для понад півтори тисячі спортсменів 156 видів спорту. У нас діють майже 1300 спортивних залів, понад півсотні басейнів, з сотню стадіонів і понад 500 футбольних полів. Така популяризація здоровому способу життя сприяє тому, що Дніпропетровщина регулярно опиняється серед лідерів у спортивному рейтингу України. Пліч-о-пліч із нами за всеукраїнську та світову першість змагаються команди Києва, Харківської та Львівської областей.

За аналізом останніх років, найпопулярнішими олімпійськими видами спорту на Дніпропетровщині є баскетбол, бадмінтон, веслування, дзюдо, кульова стрільба, теніс та сучасне п’ятиборство. Серед неолімпійських — рукопашний бій, шахи та кікбоксінг.

Перед пандемією у 2019-му році у всеукраїнському рейтингу областей за результатами в олімпійських видах спорту Дніпропетровщина посіла перше місце з плавання, друге — з бадмінтону, легкої атлетики, художньої гімнастики, академічного веслування та сучасного п'ятиборства. І третє — з баскетболу, дзюдо і тхеквондо. Того ж року регіон став четвертим з областей України в рейтингу з неолімпійських видів спорту. У змаганнях дніпропетровські спортсмени були першими у автомобільному, парашутному, водно-моторному та риболовному спорті, більярді, естетичній гімнастиці, ракетному моделюванні тощо.

Пандемія на заваді спортивних успіхів області не стала. Спортсмени Дніпропетровської обласної школи вищої спортивної майстерності, наприклад, у 2020-му році здобули 17 медалей на міжнародних Аренах. Так Вікторія Рибовалова (кульова стрільба), Олег Вередиба (дзюдо), Гордій Березняков (сучасне п’ятиборство), Ілона Прокопевнюк (вільна боротьба) стали срібними призерами в своїх категоріях.

Протягом 2020-го звання заслуженого Майстра спорту України отримали троє дніпропетровців, Майстра спорту — 119, КМС — 974 спортсмена. Скарбничку Заслужених тренерів України поповнило шестеро майстрів Дніпропетровщини.

У 2021-му ми чекаємо нових перемог від наших спортсменів, адже цьогоріч у Токіо відбудуться Олімпійські ігри. Вже зараз наші чемпіони готуються до змагань. Для призерів Олімпійських, Паралімпійських та Дефлімпійських ігор депутати обласної ради заклали 3 млн грн на виплату премій.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Vadim  (06.04.21 22:05): //////Уже сейчас наши чемпионы готовятся к соревнованиям...ну да,это точно,только вот 90% в разных странах...где есть условия..они бы и хотели бы дома тренироваться,но где ??? 80% инфраструктуры в ужасном состоянии...Днепр ??? Где покажите пальцем...в одном зале все виды спорта,как огурцы в банке...а в сутках 24 часа...а школ и спортсменов...где тренироваться ??? Поэтому и уезжают в другие страны,где есть все условия...жаль,что в Украине такое отношение к спорту...да и вообще к массовому спорту и физической культуре,эта сфера и вид деятельности далеко не входит в приоритет страны...Успехов ! Відповісти | З цитатою
Сдурели  (06.04.21 13:14): Или как, какой каждый пятый ?)) То им бы хотелось заниматься и вести активный образ жизни. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Необхідний крок»: в Міненерго прокоментували підвищення тарифів на електроенергію (19)

•  «Не мали права»: у Дніпрі контролери електротранспорту оштрафували неповнолітню (15)

•  У Дніпрі триває суд над жертвою домашнього насильства (10)

•  Відео моменту: у Дніпрі на Набережній Перемоги зіткнулись Renault та Kawasaki, водійка двоколісного в лікарні (10)

•  Засмагають, займаються спортом та бавляться у воді: у Дніпрі на Монастирському острові панує літній настрій (9)

•  Нічна перлина: як виглядає Успенська площа у Дніпрі у вечірній час доби (8)

•  У Дніпрі викинули на смітник купу придатних до вживання сухпайків (7)

•  Лікарі розповіли, як мешканцям Дніпра убезпечити себе від сезонної алергії (6)

•  На Дніпропетровщині розпочали будівництво нового храму (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на Новому мосту водій BMW зніс скутериста (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті