Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
05:35

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині почала роботу рейдова група пошуку паліїв сухої рослинності

|«« «« »» »»|

Дніпропетровщина щорічно посідає одне з перших місць у порівнянні з іншими регіонами країни, за загальною кількістю пожеж в природних екосистемах.

З початку 2021 року в екосистемах на території області вже виникло 405 пожеж на площі 293.2 га, з них 270 пожеж трави та іншої сухої рослинності.

Щодоби на території Дніпропетровської області виникає від 30 до 70 пожеж в природних екосистемах.

Дуже часто буває, що вогнеборці не встигають загасити одну пожежу, як час їхати на іншу. І так впродовж усієї чергової доби. А це колосальні збитки, як для навколишнього середовища, так і багатотисячні затрати матеріальних та людських ресурсів, які й так на межі.

Зважаючи на стрімке зростання кількості пожеж в екосистемах, фахівці ДСНС окрім гасіння пожеж продовжують здійснювати роз’яснювальну роботу серед населення щодо заборони спалювання сухої рослинності.

За ініціативи Служби порятунку на Дніпропетровщині створено рейдову групу з представників правоохоронних органів, інспекторського складу підрозділів ДСНС, з метою активізації роботи щодо розкриття злочинів, пов’язаних з підпалами в екосистемах та вжиття заходів щодо виявлення та притягнення осіб винних у підпалах до відповідальності.

Так, 2-го квітня співробітники Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області провели спільний рейд з працівниками відділу аеропідтримки Департаменту патрульної поліції з метою виявлення порушників та накладання на них штрафів.

Під час рейдового заходу, виявлено пожежу в Дніпровському районі за межами села Обухівка, де горів очерет на відкритій території на площі 2 га. На жаль, палія знайти не вдалося.

З метою моніторингу ситуації з пожежної безпеки в населених пунктах та вжиття дієвих заходів для запобігання пожежам на відкритих територіях мобільна група і надалі буде працювати, залучаючи квадрокоптери (для виявлення та фіксування фактів розпалювання багать або підпалів з повітря).

У разі виявлення паліїв, винні будуть притягнуті до адміністративної чи кримінальної відповідальності згідно чинного законодавства.

Gorod.dp.ua на Facebook.


444  (08.04.21 11:34): Запретить проще всего, а решить проблему с централизованным сезонным вывозом и утилизацией сухой растительности из экосистем или частных дворов, это под силу только грамотным, толковым руководителям, а не этим... случайным людям. Відповісти | З цитатою
Горожанка  (05.04.21 06:03): В сторону Павлограда прокатитесь. Відповісти | З цитатою
Да  (03.04.21 06:50): Бестолковая затея. Когда камыш сухой немного бензина+спичка=секунда дела. Никакого поджигателя не успеете засечь. Ото действительно только дедушек и бабушек отлавливать. Відповісти | З цитатою
Реально  (02.04.21 16:53): Ищите ветра в поле. С дрона засекут как бабушка или дедушка запалят собранный с грядки бурьян, ото и будут показатели. Кто хочет сознательно совершить подпал, не будет дожидаться чтобы его засекли. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті