Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
14:41

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

СБУ заблокувала масштабну схему розкрадання земель посадовцями 22 регіональних Держгеокадастрів

СБУ заблокувала масштабну схему розкрадання земель посадовцями 22 регіональних  Держгеокадастрів

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили протиправний механізм відчуження сільськогосподарських земель державної власності. Оборудку організували посадовці регіональних підрозділів Держгеокадастру під «прикриттям» центрального керівництва.

Співробітники спецслужби задокументували, що чиновники незаконно вивели через електронні реєстри понад 700 тисяч гектарів державних земель. Зокрема понад 2,5 тисячі земельних ділянок оформлювались у порушення діючого законодавства по два і більше разів за одним цільовим призначенням на одну особу, що є грубим порушенням закону.

Оперативники спецслужби встановили, що незаконна схема діяла у 22 територіальних підрозділах Держгеокадастру. Кіберфахівці СБУ зафіксували, що корупційний механізм функціонував через «прогалини» у роботі «Національної кадастрової системи» та системи електронного документообігу «Докпроф», яку використовують у багатьох органах влади.

СБ України вживає всіх заходів для усунення виявлених проблем. Наразі, Служба надіслала офіційного листа до Держгеокадастру з вимогою негайно усунути недоліки, виявлені СБУ у роботі інформаційних систем відомства.

У ході проведення масштабних обшуків у регіональних підрозділах Держгеокадастру та за місцями проживання фігурантів кримінального провадження правоохоронці виявили документацію, електронні носії інформації, комп’ютерну техніку та інші документи, що підтверджують протиправну діяльність.

Триває досудове розслідування за ст. 362 та ст. 364 Кримінального кодексу України.



Gorod.dp.ua на Facebook.


444  (02.04.21 12:36): И ведь главное знаю отлично я, как они произносятся, но что то весьма неприличное на язык само просится... 3,14-3,14здюки. Відповісти | З цитатою
Да  (02.04.21 12:25): В этой стране ничего не изменится пока не начнут расстреливать как в Китае. Но не при Зелебобе такое будет. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Риелтор  (02.04.21 11:42): Одна из самых коррумпированных структур. Відповісти | З цитатою
Злюка  (02.04.21 11:32): Так рынок же щас откроют, готовятся продавать, чтоб вырученное в карманы напихать, а не в казну. Відповісти | З цитатою
Инженер  (02.04.21 11:31): Ооо, СБУ делом занимается. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті