Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
20:34

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі в рамках програми співфінансування ОСББ і ЖБК готуються до масштабних ремонтів

|«« «« »» »»|

У Дніпрі визначено переможців програми співфінансування на 2021 рік. Усього їх 166. Наразі обстежують будинки ОСББ/ЖБК та визначають фронт робіт.

«Програма співфінансування діє у Дніпрі з 2016 року. За цей час проведено 2,5 тисячі ремонтів, у ході яких люди здебільшого замінили внутрішні комунікації: електропостачання, водопостачання та водовідведення, системи опалення тощо. Цьогоріч новий етап програми дозволяє визначати максимальну суму заявки в залежності від площі будинків. Тобто чим більший будинок, тим більше коштів він може отримати на реалізацію своїх проєктів», – сказав спеціаліст відділу по роботі з ОСББ та ОСН департаменту Дніпровської міської ради Владислав Макарець.

Будинки у провулку Парусному, 6 та на вулиці Метробудівській, 3 – одні з переможців програми співфінансування. Мешканці готуються до реалізації великих проєктів – загалом на 1 млн 750 тис. грн. В ОСББ «Парусний, 6» вирішили утеплити торці будинку. Проєкт коштує майже мільйон гривень. 30% від суми оплачують співвласники будинку, 70 % надійде з бюджету міста.

«На загальних зборах мешканців ми вирішили утеплити будинок з торців, адже від холоду у першу чергу страждають кутові квартири, і втрати тепла там найбільші. Окрім холоду, проблемою є також волога, яка потрапляє у шви і може призвести до руйнування стін. Ми вперше подалися на програму і були дуже раді, що опинилися серед переможців. У нас вже готовий проєкт утеплення, проведений енергоаудит, чекаємо на роботи, які розпочнуться влітку», – розповіла голова ОСББ «Парусний, 6» Марія Чорна.

Загальна площа будинку № 3 на вулиці Метробудівській становить понад 21 тис. кв. м. Завдяки змінам у програмі співфінансування в ОСББ є можливість зробити відмощування по усьому периметру дому. Довжина відмосток становить більш ніж кілометр.

«Нашому будинку вже понад 45 років. За цей час відмощування осіло, десь взагалі провалюється, утворюючи під будинком ями та дірки. Так вода потрапляє у підвали, руйнується фундамент. Ми раді, що виграли і можемо зробити відмощування повністю, адже робити його частково було б неправильно. Проєкт коштує 750 тисяч гривень, 265 тисяч збираємо з будинку, а близько 500 тисяч виділило місто», – розповіла голова ОСББ «Щасливий маєток» Олена Марчак.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Э  (13.02.21 10:19): Где адреса посмотреть ? Відповісти | З цитатою
Роман  (13.02.21 08:58): Главное бюджетные деньги поделят.а между филатовым и председателем осмд а ремонты делают жильцы за свои деньги. Вот для этого и создают осмд осбб. Их ведь никто не контролируют а члены этой пьянке всеравно что подписывать. Пора закрывать эти осбб осмд хватит плодить коррупцию воровство. Жкх они контролируют я горсоветом.списание а правоохранителям пора проводить проверки работу осбб и списание денег как жильцов так и бюджетных. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
жилец  (12.02.21 21:50): В этом году финансирование программы сильно уменьшили, а рекламы очень много. Конкурс был непрозрачный. Некоторым ОСББ деньги выделяют на ремонт подъездов, отмостку, а кому-то не дают даже на ремонт аварийного лифта. Кто определяет приоритеты? Кто-то получил финансирование с процентом 30, а кто-то с 35-40% в пролёте. Где справедливость? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
:)  (12.02.21 21:49): ОСМД-нормальная тема, если председатель толковый, а не алкаш, как у меня. Ничё не делает, зато синий с утра каждый день. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Когда?  (12.02.21 21:41): когда? проверит ОБЭП, куда деваются деньги жителей? Ведь все делается пока зас участием депутатов!? Стайка мошенников нашла новый вид зароботка! Вперед в ОСмд!!! Відповісти | З цитатою
Пенсионер  (12.02.21 19:45): Тупая система распределения приоритетов на ремонт.
Если дом состоит из 2-3-4 подъездов, ему ни чего не положено и мечтать не стоит.
Выкарабкивайтесь сами, как хотите и за свой 100 счет.
Ждете когда малые дома превратяься в большую трагедию!
Спасибо, ворюга Филатов!
Только складно бла- бла- бла делать перед выборами можешь со своими замами! И ордена на грудь цеплять себе, за мнимые заслуги - то что вы и так делать должны свою работу!
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті