Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
12:07

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Україна хоче запустити власний супутник разом із компанією Ілона Маска

Україна хоче запустити власний супутник разом із компанією Ілона Маска
Фото: facebook.com/yuzhnoye\Спутник Сич 2-30 (2-1)

Україна проводить перемовини з компанією американського бізнесмена Ілона Маска SpaceX щодо запуску власного супутника "Січ 2-30" у грудні 2021 року.

"У нас є вікно тільки запустити наш апарат у грудні за допомогою іноземного оператора, яким у цьому випадку є SpaceX", - розповів віцепрем’єр-міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський в ефірі телеканалу "Перший діловий".

За його словами, наразі ведуться технічні перемовини щодо сумісності "Січ 2-30 (2-1)" з ракетним носієм компанії. Уруський відзначив, що невдовзі стане зрозуміло, чи це в принципі можливо зробити.

"Останній раз ми запускали серйозний супутник дистанційного зондування 10 років назад. Тому дійсно це стає визначною подією для нас", - додав Уруський.

Він також відзначив, що український супутник наразі "вимагає кінцевого аналізу і експлуатаційних перевірок технічної готовності до запуску". Апарат було зібрано на підприємстві "Південмаш", де він перебуває досі.

Супутник "Січ 2-30"

11 січня Україна отримала частоти для супутникової мережі.

"України отримала частотні присвоєння для супутникової мережі SICH-2M, яка призначена для забезпечення орбітальної експлуатації українських супутників дистанційного зондування Землі серії "Січ", - повідомили у пресслужбі Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості.


Україна хоче запустити власний супутник разом із компанією Ілона МаскаDefense Express Як відзначається, робота щодо отримання частот для українського супутника тривала три роки.

"Реєстрація супутниковій мережі SICH-2M забезпечує міжнародно-правовий захист частотно-орбітального ресурсу нового покоління українських супутників дистанційного зондування Землі серії "Січ" після їх введення в експлуатацію", - пояснили у відомстві.

За даними підприємства "Південмаш", загальна вага супутника становить 170 кілограмів та 40 кілограмів корисного навантаження. Він призначений для одержання цифрових зображень поверхні Землі у видимому й ближньому інфрачервоному діапазонах довжин електромагнітних хвиль, а також для моніторингу параметрів магнітосфери Землі.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Хроник карантина  (13.02.21 21:53): Вы хоть грамоте для начала выучитесь, а потом за спутники беритесь! В стране электростанции взрываются, мосты обрушиваются, трубы падают, трамваи каждый день с рельсов сходят, а они спутники запускать собираются, хайп на модном слове «илон маск» ловят! Упоротыши убогие! Відповісти | З цитатою
А  (13.02.21 13:06): это как первый незалежний украинский космонавт, запущенный американцами Відповісти | З цитатою
ха ха ха  (13.02.21 11:28): вам только пузыри мыльные запускать, олигофрены Відповісти | З цитатою
Горожанка  (13.02.21 10:22): Печальное зрелище Відповісти | З цитатою
BAAD  (12.02.21 20:25): "Уруский отметил, что вскоре станет понятно, это в принципе возможно ли сделать."
Гениально написано. Маяковский вышел из чата...
Відповісти | З цитатою
Сергей  (12.02.21 18:47): Ну, гиперлуп уже запустили) Відповісти | З цитатою
как же так?  (12.02.21 18:08): три года велись работы по получению частот? Это ж что получается - при предыдущей власти и начали подготовительные работы, и запустили процесс, который сейчас только формально завершился? А если быть точнее, то вопрос с запуском этого спутника вообще начали продвигать в 2015 году совместно с Канадой.
А зелень в очередной раз решает примазаться к тому, к чему она отношения (к счастью) не имела
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
HyperLoop  (12.02.21 17:20): А как же я?... Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті