Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
12:07

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Хибні виклики «швидкої», рятувальників та поліції на Дніпропетровщині: чи можна спинити порушників

Хибні виклики «швидкої», рятувальників та поліції на Дніпропетровщині: чи можна спинити порушників
Юлія Підгола · 11 лютого, 16:35 Хибні виклики "швидкої", рятувальників та поліції на Дніпропетровщині: чи можна спинити порушників Unsplash Серед викликів, які щодня надходять до швидкої медичної допомоги Дніпропетровщини, 60-70% є хибними. Про це Українському радіо Дніпро розповів директор Дніпропетровського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Радій Шевченко. За його словами, часто телефонують люди у стані алкогольного сп'яніння. Лікарі прибувають на місце виклику, а їм, буває, погрожують ножем. У кращому випадку – просто не відчиняють двері. «Потрібно змінити законодавство, щоб напад на лікарів прирівнювався до нападу на працівників поліції чи журналістів. А штрафи повинні бути, як у Європі. Там, за виклик швидкої, який не передбачає госпіталізації, тобто стан некритичний, пацієнт платить з власної кишені приблизно 700 євро. Як би було так і в Україні, тоді б люди не забували пити свої ліки та відвідувати сімейного лікаря, щоб потім не викликати швидку через підвищення тиску», – сказав Радій Шевченко. Статистика рятувальників і поліції Схожа ситуація з хибними викликами й в інших служб регіону. Так, за повідомленням оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС Дніпропетровської області, щодня до рятувальників надходить близько 2,5 тисячі дзвінків. Кожен п’ятий виклик – хибний. За даними поліції, кожний третій виклик на 102 — хибний. Оператори поліції приймають приблизно 3,5 тисячі дзвінків щоденно. Чи спинить збільшений штраф Як повідомила в ефірі Українського радіо Дніпро юристка Юлія Ярошенко, в Україні є законопроєкт щодо підвищення штрафів за хибні виклики. Він ухвалений у першому читанні парламентом. Утім, за словами правозахисниці, документ набуде чинності, якщо депутати проголосують за нього ще й у другому читанні. «Якщо особа усвідомлює свої дії, то, звісно, вона задумається перед тим, як набрати номер 112 і повідомити неправдиву інформацію. Утім, для людей, які телефонують у стані наркотичного або алкогольного сп'яніння, ці штрафи ні про що, їх вони не зупинять», – сказала юристка. Що підштовхує – думка психолога За словами психолога Вадима Переходька, люди роблять хибні виклики з різних причин. «Це може бути банальний жарт, неадекватні стани та складна життєва ситуація. Наприклад, за хибним повідомленням замінування вокзалу, ховається бажання псевдомінера не дати поїхати своїй коханій або близькій людині від нього», – вважає психолог. Що відомо В Україні хочуть підвищити штрафи за хибний виклик екстрених служб. Законопроєкт № 4157 зареєстровано наприкінці 2020 року. Він передбачає збільшення штрафів від 3 до 10 тис. грн. Зараз за хибний виклик екстрених служб винуватець сплачує від 51 грн до 119 грн.
Gorod.dp.ua на Facebook.


...  (15.02.21 09:33): Скулят на свою работу. Вали с медицыны и будет вам счастье Відповісти | З цитатою
мда...  (12.02.21 18:05): а вы там не офанарели случаем? Сначала вы себе выбиваете повышение зарплат из наших карманов, а потом заявляете, что в 70% случаев вы выезжать не хотите и чтобы вам ещё и человек денег давал, если он не смог отличить межрёберную невралгию от инфаркта?
Среди вас полно баранов, которые даже после 12 лет обучения и сидения на нашей шее на протяжении многих лет и то не в состоянии это определить, а вы хотите лупить по 700 евро штрафов с какой-то пенсионерки, чтобы у нее от такого известия точно инфаркт был?
И ещё и собираетесь устроить себе касту неприкасаемых??
После таких рассказов для полноты картины вам можно статью завершать словами "да, мы ох..и! а что вы нам сделаете?"
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті