Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
15:20

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Школи Дніпропетровщини отримують нове обладнання для кабінетів та STEM-лабораторій

Школи Дніпропетровщини отримують нове обладнання для кабінетів та STEM-лабораторій

Для шкіл Дніпропетровщини придбали 5 STEM-лабораторій. В них діти навчатимуться робототехніці та програмуванню. Закупили й оснащення для 73 кабінетів хімії, фізики, біології. На все витратили понад 58,5 млн грн держкоштів.

Про це повідомив директор департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОДА Олексій Полторацький.

«У цьому навчальному році українські школи та ліцеї роблять акцент на математиці. Аби заохотити дітей вивчати точні науки, закупили нове обладнання. У 2020-му придбали 5 STEM-лабораторій. А ще – оснащення для 25 кабінетів хімії, по 24 – фізики і біології. Частину вже передали до закладів регіону», – зазначив Олексій Полторацький.

Сучасні комп’ютери, мультимедійне та ультрафокусне обладнання, документ-камера і навіть 3D-принтер. Тепер усе це є у вихованців Криворізького обласного ліцею-інтернату для сільської молоді. Там облаштували новітню STEM – лабораторію.

«Тут можна проводити нетрадиційні уроки – створити фотолабораторію, змоделювати «розумний дім», опанувати ази робототехніки. Це дуже цікаво! У ліцеї переважно навчаються діти з сільської місцевості. Для них знайомство з таким обладнанням – це справжнє відкриття», – розповів директор ліцею Ігор Козаченко.

Обладнання вже отримали 10 шкіл Дніпра, Кривого Рогу, Солоного, Васильківки, Павлограду. Решті – передадуть до кінця лютого.

Gorod.dp.ua на Facebook.


На Зачем?  (05.02.21 16:28): Все это красиво и классно, но самое лучшее - когда учитель собственным примером показывает элементарные вещи. Такие как пуговицу пришить, или на станке болванку обработать. Конечно не все будут слесарями работать или швеями. Но ручной труд как говориться облагораживает. Из опыта - лично знал несколько людей, которые не держали в руках молоток или пассатижи. Ил пришить элементарно пуговицу. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті