Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 10 червня 2024
02:22

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі відбувся ярмарок під назвою «Воскресник», на якому людей закликали голосувати

У Дніпрі відбувся ярмарок під назвою «Воскресник», на якому людей закликали голосувати

Дніпрян безкоштовно пригощали чаєм, глінтвейном та солодощами. Загалом, у місті розташувалось 30 локацій ярмарку, на двох з них побували наші журналісти.

На ярмарку в парку Шевченка продавали мед, каву, пироги. За фотографії поруч із банером зі слоганом «Гуляй, дихай, голосуй!» пригощали солодким пирогом та дарували футболку, розповіла ведуча ярмарку Анна Середа.

«Потрібно підійти на нашу фотозону, зробити фото, відмітити геолокацію парку Шевченка і відправити фотографію в історію мережі Інстаграм або Фейсбук. І таким чином отримати такі ось подарунки», – розповіла Анна Середа.

Ще одна локація була розташована на вулиці Дмитра Донцова 2-А. Тут людям пропонували сфотографуватись поруч з банером та отримати безкоштовно глінтвейн. Без фото пригощали чаєм, цукерками, бубликами та фруктами.

«Люди майже не підходять, соромляться, я підійшла поцікавитись, не знала, що акція. Мені здається, що люди соромляться безкоштовно, в нас все за гроші ми не звикли до безкоштовного», – сказала дніпрянка Людмила Вертіпорох, яка йшла з виборчої дільниці.
На обох локаціях ведучі закликали дніпрян йти на вибори та голосувати. Хто саме організовує ярмарок працівники не сказали. Представниця пресслужби міськради Анастасія Поповська повідомила, що міська рада до цього стосунку не має. Контакти організаторів не надала, бо не володіє такою інформацією.

На банерах ярмарку вказано, що він організований за підтримки Асоціації ресторанів Дніпра. Один із учасників ярмарку повідомив Суспільному, що це новостворена організація. У зверненні до міської ради про організацію ярмарку від Асоціації ресторанів Дніпра вказаний мобільний номер має зайву цифру, тому з організаторами зв'язатися не вдалося. За вказаним номером ЄРДПОУ у реєстрі Міністерства юстиції дані відсутні.

За словами координатора Громадянської мережі ОПОРА в області Вадима Головченка, такий ярмарок не є порушенням, якщо на ньому не агітують за конкретного кандидата.

«Масові такі ярмарки добродійництва з приводу мобілізації виборців, вони ніякий вплив, ми сподіваємось, не мають поки що, бо явка низька. Заборонено законодавством, якщо там проговорюється якийсь кандидат. Оскільки суб'єкт виборчого процесу, жоден кандидат не проговорюється, поки що нами не виявлено, то це просто порушення етики виборчого законодавства», – сказав Вадим Головченко.
Також у Дніпрі відкрили кримінальне провадження щодо ярмарків з агітацією за одного з кандидатів на посаду міського голови за статтею «підкуп виборця», повідомила речниця Нацполіції в області Ганна Старчевська. Назвати адреси ярмарків, на яких зафіксовані порушення, відмовилась. Пояснила це тим, що не має право розголошувати інформацію, яка зафіксована в матеріалах кримінального провадження.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Марсианин  (23.11.20 12:59): А чому скажить, напис "гуляй дыши голосуй" написано на иноземній мові , не важливо на якій ,а важливо те що ми не забовьязани її знати ,у нас є наша мова чому написи на нашій? Ми де живем? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Не мали права»: у Дніпрі контролери електротранспорту оштрафували неповнолітню (18)

•  Нічна перлина: як виглядає Успенська площа у Дніпрі у вечірній час доби (12)

•  Відео моменту: у Дніпрі на Набережній Перемоги зіткнулись Renault та Kawasaki, водійка двоколісного в лікарні (10)

•  Засмагають, займаються спортом та бавляться у воді: у Дніпрі на Монастирському острові панує літній настрій (9)

•  Селфі на залізниці призводять до загибелі підлітків (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на Новому мосту водій BMW зніс скутериста (5)

•  На Дніпропетровщині очікується аномальне літо: прогноз синоптика (4)

•  У Дніпрі на Воздвиженському узвозі зіткнулись Hyundai та 14-річний мотоцикліст на Geon: дитина в лікарні (4)

•  На косі Перемоги над водою знову видно останки місцевого «Титаніка» (4)

•  На Дніпропетровщині п’яний автомийник вкрав BMW клієнта та потрапив на ньому в ДТП: вирок суду (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті