Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 14 травня 2024
02:18

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Надважка перемога вивела каменских баскетболістів на друге місце в Суперлізі

|«« «« »» »»|

Важка перемога підняла кам'янчан з четвертого місця на друге

БК "Прометей" - БК "Тернопiль" - 85:83 (20:14, 20:27, 24:18, 21:24). 30 жовтня. Суперлiга Парiматч. Кам'янське. СК "Прометей". Без глядачiв.

Старший суддя: Микола Амбросов; cуддi: Олександр Бiда, Владислав Делiбалт.

БК "Прометей": Рiд* (13), Лукашов*, капiтан (4 + 8 передач), Маєрс* (18), Петров* (11 + 8 пiдбирань), Липовий* (15), Стефенс (17 + 6 пiдбирань), Белiков (5), Луценко (0), Сидоров (2), Антiпов (0).

БК "Тернопiль": Боуi* (13), Югба* (8 + 9 пiдбирань), Кальнiченко*, капiтан (16), Агафонов* (10), Кольченко* (25), Буренко (9 + 5 передач), Головчик (0), Тiщенко (0), Сандул (2).

Поєдинком в Кам'янському наш "Прометей" і "Тернопіль" почали писати історію своїх взаємовiдносин в Суперлізі Паріматч (в сезоні 2018/2019 шляхи суперників перетиналися у Вищій лізі). До цього протистояння команди Віталія Чернія та Дмитра Забірченка підійшли на сусідніх рядках турнірної таблиці. При цьому вище знаходився клуб із Західної України, але перемога "Прометея" відразу ж поміняла місцями команди.

Дебют поєдинку більше вдався господарям майданчика. Пiд кінець другої хвилини вони повели в рахунку 9:3. Свою відповідь гості дали ближче до екватора чверті після точного кидка свого плеймейкера Едріана Боуї, що дозволило їм підібратися до "червоно-білих" на дистанцію одного двоочкового кидка. Однак до першої перерви команди знову розділяли ті ж шість пунктів на користь "Прометея" - 20:14.

Ця стартова перевага кам'янчан була нівельована суперником ривком 6:0 на перших хвилинах другої десятихвилинки. Гра тернополян наочно демонструвала, що їх стартові успіхи в чемпіонаті зовсім не були випадковими. Свій успіх в дебюті чверті гостям вдалося розвинути перед великою перервою, коли двічі поспіль під чужим щитом успішно діяв центровий "Тернополя" Андрій Агафонов, що дозволило його команді вдруге в матчі вийти вперед і взагалі виграти першу половину.

Після перерви на 24-й хвилині команда Дмитра Забірченка зуміла свою мінімальну перевагу трансформовувати в "+5", коли результативний прохід вдався Олександру Кольченко. Однак цей відрив виявився для суперника "Прометея" найбільшим в цьому матчі. У другій половині чверті попереду після кидка з-за дуги Маркіза Ріда був вже "Прометей" - 56:55. Перед завершенням чверті кам'янчани розвинули свою перевагу до 8 очок, однак перед сиреною на останню перерву дуже важливе далеке влучання вдалося Кольченко.

У заключній десятихвилинці весь час в рахунку вів "Прометей", проте коли Олександр Беліков встановив перевагу нашої команди в шість очок (77:71), у складі суперника на себе роль лідера взяв Боуi. Американський захисник тернополян набрав вісім поспіль очок і тричі(!) його точні кидки встановлювали рівновагу на табло.

Кульмінація неймовірного за напругою клатча припала на останню хвилину. За 24 секунди до сирени В'ячеслав Петров, який під щитами працював уже не тільки за себе, але і за Маєрса (за три з половиною хвилини до кінця Майкл пішов з майданчика за п'ять фолів), сфолив на Кольченко, після чого захисник реалізував обидва штрафні кидки. У заключній атаці кам'янчан Денис Лукашов взяв ініціативу на себе і знайшов фол, який скоїв на ньому Павло Буренко. З лінії штрафних кидків рука у Дениса, як і у Кольченко, не здригнулася.

На те, щоб перевести гру в овертайм, або взагалi перемогти, у "Тернополя" залишився значний за мірками баскетболу час - шість секунд. Кольченко, найрезультативніший гравець всього матчу, так і не став його героєм: індивідуальний прохід досвідченого захисника не завершився результативно.

Важка перемога в найбільш напруженому поки для "Прометея" матчі сезону підняла "червоно-білих" з четвертого місця на друге. Попереду - один з топових поєдинків першостi, в якому наша команда вже у неділю зійдеться з "Київ-Баскетом".

Gorod.dp.ua на Facebook.


Petro.  (31.10.20 18:17): Молодцы так держать. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті