Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
04:21

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Поліцейські викрили групу шахраїв-зеків, які спустошили банківські рахунки українців більш ніж на мільйон гривень

Поліцейські викрили групу шахраїв-зеків, які спустошили банківські рахунки українців більш ніж на мільйон гривень

Зловмисники телефонували обраним жертвам та представлялися співробітниками банку. Шахраї повідомляли потерпілим неправдиву інформацію про здійснення несанкціонованих операції з їхніми банківськими платіжними картками та просили назвати усі персональні дані. Отримавши доступ до банківських рахунків – шахраї привласнювали кошти громадян.

Правоохоронці припинили злочинну діяльність групи осіб, які підозрюються у вчиненні шахрайських дії на території кількох областей. Спецоперація проводилася за силової підтримки спецпризначенців КОРДу.

Поліцейські встановили, що до складу злочинної групи входило п’ятеро осіб, троє з яких наразі відбувають покарання в місцях позбавлення волі.

Зловмисники телефонували обраним жертвам та представлялися працівниками банку. Вони повідомляли громадянам про блокування карти, а для відновлення її роботи – просили назвати усі персональні дані.

Отримавши доступ до банківських рахунків – затримані спустошували їх. За попередніми підрахунками, потерпілим завдано збитків на понад мільйон гривень. Коло ошуканих осіб наразі встановлюється.

У ході проведення семи санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів кримінального провадження, а також у приміщенні однієї із виправних колоній Вінницької області, де відбувають покарання зловмисники, поліцейські вилучили банківські картки, мобільні телефони, SIM-карти та грошові кошти. Крім того, вилучено наркотичні засоби та пристрої для вживання наркотиків.

Фігурантам оголошено про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до восьми років. Слідство триває.



Gorod.dp.ua на Facebook.


Измученый нарзаном  (09.10.20 19:47): Только не говорите что администрация МЛС не в курсе была. И банк чьи карточки потрошили тоже рыльце в пушку. Відповісти | З цитатою
Бывалый  (09.10.20 16:56): "Зеки" товарисчи такие же граждане Украины, как и Вы. Пожалуйста не забывайте об этом. Відповісти | З цитатою
Cергей  (09.10.20 16:44): Ну да, это в отсталой Америке заключенные стоят в очереди к стационарному телефону, а в нашей прогрессивной стране у всех мобилы) Відповісти | З цитатою
Ахах  (09.10.20 14:46): Спасибо гражданину Малюске за комфортные условия проживания для мразей. Відповісти | З цитатою
ага  (09.10.20 14:10): "устройство для употребления наркотиков" - во как правильно называется бульбулятор оказывается! :))
Этож падлы должны владеть грамотной речью (!), чтобы внушать доверие как работник банка! Наверно среди них есть бывший банковский работник, который остальных и научил. И видать ребята не хтели делиться или делились не в той доле с начальником колонии.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті