Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
12:37

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпро привезли «гендерний конструктор»

У Дніпро привезли «гендерний конструктор»

Арт-виставку київської художниці “Конструюй гендер” привезли до Дніпра. Мета експозицій, за словами організаторів, привернути увагу громадян до проблем гендерної рівності.

Це інтерактивна експозиція з кубиків, які можна рухати та складати з них фрази. Представили її історичному музеї імені Дмитра Яворницького. Це близько ста кубиків, на яких зображені відомі особистості, котрі борються за права людини. А із кубиків з написами відвідувачі можуть власноруч скласти фразу, яка б відображала їхнє бачення гендеру.

"Там є кубики, за допомогою яких можна сконструювати фрази «He for shi”, “Жінка — це не слабка стать, “Гендер — це не лише про жінок”. Це ті фрази, які там точно є, але ми не обмежуємо наших відвідувачів у польоті фантазій. Вони можуть створювати свої конструкції", — говорить Ольга Руденко — кураторка проєкту.
Боротися з гендерними стереотипами, говорить співорганізаторка виставки Ольга Полякова, необхідно за допомогою мистецтва.

"Не завжди людині зрозуміло, що таке гендерне питання, що таке стереотипи, що таке шаблони. Через науковий напрямок, тому важливо залучати і саме арт-інсталяції, мистецтво, де простою мовою пояснюються такі питання, як, що жінка може будувати собі кар'єру, а чоловік теж може будувати собі кар'єру, але не обов'язково працювати в шахті", — говорить Ольга Полякова — співорганізаторка виставки.
Одна з відвідувачок виставки Яна Березняк, говорить, її зацікавив інтерактивний формат.

"Мені подобається, я думаю, що це круто, коли всі можуть брати в цьому участь, торкатися, взаємодіяти з мистецтвом. Саме такий формат важливий. Це популяризує цю тему, про неї говорять. Залучаються нові люди, рух стає поширенішим", — говорить Яна Березняк — відвідувачка.
"Можна прийти та виразити матеріально те, що ти вважаєш, сфоткати це, та поділитися враженнями з друзями. Ми повинні йти більш до рівності. У нас є такі проблеми, та в деяких сферах вони гострі", — говорить Віра Моринець — відвідувачка.
Експозиція відкрита до 1 листопада.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Sopelman  (14.08.20 09:36): Что за галиматья! Про это равенство-неравенство все в конституции Украины написано. И если хотите что-либо изменить вам прямая дорога в верховную раду, короче говоря к депутатам-алегархам они вам быстро объяснят про равенство и гендер. Відповісти | З цитатою
Господи, помилуй!  (13.08.20 17:28): Просто непотребщина какая-то.
Тьфу.
Відповісти | З цитатою
хм...  (13.08.20 15:27): не привлекайте внимание - не будет проблем Відповісти | З цитатою
кто-то  (13.08.20 15:15): во-первых, не "shi" (как первое блюдо - щи), а she - она ;)) А во-вторых, в нашем городе все в порядке с гендерным равенством. У нас деваха может отхватить 3 удара мужским кулаком в лицо и просто расплакаться. Так что городом вы явно промахнулись ))) Відповісти | З цитатою
Ирина  (13.08.20 15:07): А может лучше привлечь внимание граждан к тому как живут наши старики? Відповісти | З цитатою
нудный  (13.08.20 15:00): "женщина может строить себе карьеру, а мужчина тоже может строить себе карьеру, но не обязательно работать в шахте"
в этой фразе уже вижу гендерное неравенство
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті