Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
16:19

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі донорів безкоштовно тестують на наявність антитіл до коронавірусу

У Дніпрі донорів безкоштовно тестують на наявність антитіл до коронавірусу

Вже близько трьох місяців в Україні бажаючих тестують на антитіла до коронавірусу. Така процедура дозволяє з`ясувати, чи перехворіла людина на ковід, та чи має до цієї інфекції певний імунітет.

Детальніше про необхідність такого тестування розповіли фахівці під час пресконференції.

Вони повідомили: важливість виявлення антитіл в тому, що людина, яка перехворіла страшною інфекцією, може бути корисна. Її плазма може використовуватися для розробки відповідних препаратів. Вони далі застосовуватимуться для людей з ослабленим імунітетом. Але проблема в тому, що люди можуть навіть не підозрювати, що були інфікованими, а сама хвороба проходила в них безсимптомно.

В Дніпропетровській області вже протестували більше семисот донорів. Та 11 донорів, які перехворіли коронавірусом. І лише 5 з них мають необхідні антитіла. Крім того, з метою звичайного обстеження до центру прийшло 4 людини. Виявилося, що вони також були інфікованими, але перебіг був безсимптомним.

Донор з антитілами до коронавірусу може здати 650 мілілітрів плазми за один раз. Для того, щоб виробити одну партію препарату необхідно 300 літрів плазми від людей з антитілами. Зараз зібрано менше третини. Присутні зазначають, що це пов’язано з низькою залученістю людей до відповідного тестування. А сприяти цьому могла б допомога з боку держави. Адже тестування на антитіла проводять зараз тільки приватні центри.

Для того, щоб долучитися до донорства громадянин має досягнути 18-річного віку. Не мати хронічних захворювань та за кілька днів до здачі аналізу дотримуватися дієти. Перевірка на наявність антитіл до коронавірусу – безкоштовна. Загалом відповідне тестування в Україні проводять у Дніпрі, Сумах, Харкові та Черкасах.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Синяя птица  (09.07.20 09:53): Бесплатно в этой жизни только кошки плодятся.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті