Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 22 травня 2024
06:16

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Фурам вагою понад 24 тонни заборонено в спеку рухатися дорогами Дніпропетровщини

Фурам вагою понад 24 тонни заборонено в спеку рухатися дорогами Дніпропетровщини

На Дніпропетровщині спекотний тиждень – температура повітря сягатиме 35 градусів. У таку погоду фурам вагою в понад 24 тонни заборонено рухатися дорогами області.

На цьому наголосив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко під час наради з представниками Укртрансбезпеки, Служби автодоріг, поліції.

«Розпечений асфальт стає пластичним і перевантажені вантажівки просто руйнують його. Тому в області діють обмеження на рух в спеку. Дорогами регіону заборонено їздити фурам вагою понад 24 тонни. Правило діє з 8:00 до 23:00 за температури, вищої за 28 градусів, – пояснив Олександр Бондаренко. – За дотриманням норм слідкують поліція та Укртрнансбезпека. Порушників – штрафують».

Очільник області наголосив, що на Дніпропетровщині слід підсилити контроль за дотриманням правил руху в спеку. Зокрема, збільшити на дорогах кількість постів працівників поліції та Укртрансбезпеки. А ще – скорегувати графік їхньої роботи.

«Штраф залежить від того, наскільки перевантажена фура та скільки кілометрів вона проїхала. Порушники мають сплатити від 8,5 до 34 тис грн, – розповів в.о. начальника управління Укртрансбезпеки у Дніпропетровській області Сергій Іонов. – За півроку 2020-го перевізників оштрафували майже на 8 тис євро».

Перечекати спеку водії можуть у місцях для відстою.



Gorod.dp.ua на Facebook.


местный  (02.07.20 10:59): Та ложили они на облостного голову и на все это зеленое правительство!
Как ездили, так и ездят.
Да и как узнать вес? Весовых то почти нет. А в бумажках они и отрицательный вес нарисуют без проблем.
Відповісти | З цитатою
Петро  (02.07.20 01:15): Но они все же ездят... И мусора на них не реагируют...
Написать можно все что угодно
Відповісти | З цитатою
Влад  (01.07.20 23:15): В сша груз на фуре больше 17.5 тонн конфисковывают... и трак тоже... это считают на весовой по осям...лишают лицензии прав управления на 12 лет...весовые перегрузки проверяют очень просто... два провода чёрного цвета через дорогу и какие-то два чёрных ящика с вайфай... через две мили изъятие транспортного средства и товара...сигнал о превышении идёт всем полицейским Відповісти | З цитатою
мдя  (01.07.20 18:36): А не подскажете, почему, в частности, в Германии, Бельгии, Нидерландах, Франции нет температурного режима для большегрузных авто? С чем связано, то, что он есть у нас. Что-то народ не понимает или не знает? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Макс  (01.07.20 18:07): "За полгода 2020-го перевозчиков оштрафовали почти на 8 тыс евро"
Вот интересно, сколько квадратных метров дороги можно отремонтировать за такие деньги. В 35 градусов фура весом в 60-80 тонн разрушает дорогу на всем пути. А у нас фура может быть 100 тонн и больше.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті