Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
11:56

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Понад 3200 приватних домогосподарств Дніпропетровщини обладнані сонячними панелями

Понад 3200 приватних домогосподарств Дніпропетровщини обладнані сонячними панелями

У Дніпропетровській області понад 3200 домогосподарств обладнані сонячними батареями. З них 498 – встановили панелі цьогоріч, повідомили в управлінні паливно-енергетичного комплексу облдержадміністрації.

«Відновлювальна енергетика на Дніпропетровщині динамічно розвивається. Все більше господарів обладнують свої домівки сонячними панелями – встановлюють їх на дахах та землі. Таких домогосподарств в області вже понад 3200 – найбільше в Україні. На другому місці Тернопільська область із 2200 таких міні-СЕС, на третьому – Київська область – майже 2000», – розповів начальник управління паливно-енергетичного комплексу ОДА Едуард Кирпичов.

Він додав, що загальний обсяг виробництва електроенергії з сонячних панелей у приватних будинках області за рік – більше 68 млн КВт/год.

«Зазвичай електроенергії, яку виробляють сонячні батареї, забагато для одного будинку. Тому господарі продають надлишок до загальної мережі за «зеленим тарифом». Так за перші три місяці року власники міні-СЕС в регіоні заробили 56 млн грн», – зазначив Едуард Кирпичов.

Найбільше приватних будинків, обладнаних сонячними електростанціями, у Новомосковському, Широківському, Апостолівському та Нікопольському районах Дніпропетровської області.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Макс  (15.05.20 15:27): Хорошее это дело. У нас на соседней улице люди поставили и неплохо так напряжение выровнялось. По сути такие мини электростанции выступают как вспомогательные к основной подстанции района. В частном секторе это очень важно, т.к.падение напряжения очень заметное из-за больших расстояний. Відповісти | З цитатою
Полина  (15.05.20 05:02): В наше время это лучший выход. Скоро по Украине начнут выходить из строя высоковольтные ЛЭП и ТП-шки. На обновление денег точно нет. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті