Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 04 червня 2024
01:55

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпровському водосховищі встановлені експериментальні штучні гнізда

На Дніпровському водосховищі встановлені експериментальні штучні гнізда

21 квітня на Дніпровському водосховищі, поблизу о.Олексіївський у м.Дніпро здійснено виставлення штучних нерестових гнізд нової модифікації.

Виготовлені конструкції у Дніпровському державному аграрно-економічному університеті під керівництвом професора, доктора біологічних наук Романа Новіцького.

«Робота тільки розпочата, ще три тижні будемо промивати гнізда, спостерігати за ікрою. Всього зроблено 1000 гнізд, але виставили поки 100 одиниць (для проби). Штучні гнізда, які були винайдені ще у 1970-х роках нашими земляками, показали себе як дуже ефективні нерестовища для плітки, ляща і навіть судака» - зазначив Роман Новіцький.
Робота на воді відбувалася за участю представників Дніпропетровського рибоохоронного патруля, підприємства «Науково-дослідний центр «Дніпровська природна інспекція» та членів Громадського формування з охорони громадського порядку «Дніпровська природна інспекція».

24 квітня відбулося перше промивання виставлених експериментальних нерестових гнізд для риб. За чотири доби їх добряче забруднило мулом. Температура води дещо підвищилась, деінде почала нерестувати плітка, навіть карась. Але на штучних нерестовищах ікра не спостерігалась.

28 квітня продовжилась робота з обслуговування штучних нерестовищ – їх промили вдруге. При температурі води трохи більше 12 градусів плітка пішла на нерест. Перші сотні ікринок вкрили гірлянди гнізд на глибині від 3,5 м до 4,5 м, причому штучні споруди майже чисті від намулу. А ось гнізда, виставлені на глибині від 2,5 м до 2,8 м, були дуже забруднені та майже без ікри.

За кілька днів синоптики обіцяють підвищення температури, розпочнеться масовий нерест риби. Експериментальні гнізда вже зацікавили мігруючу плітку, яка, сподіваємося, наступні кілька тижнів буде засівати штучний субстрат.








Gorod.dp.ua на Facebook.


Травяной  (05.05.20 18:57): Новая модификация это обычный искусственный газон? Відповісти | З цитатою
Я  (05.05.20 18:23): В советское время, что бы получить отловочный, мы три дня вязали гнезда из соснового лапника и катанки. Нового здесь совсем немного. Відповісти | З цитатою
2424223  (05.05.20 16:08): рыба нереститься на мелководье в плавнях и на затопленных лугах: там и теплее и кислорода для малька больше. Вы запхали гнезда на пятиметровую глубину и удивляетесь, что у вас там икры нет. Вы бы еще глубже их затопили Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті