Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 23 травня 2024
22:23

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Ризик при користуванні газовими балонами

Ризик при користуванні газовими балонами У Дніпропетровську померли вже четверо людей, які постраждали під час вибуху газових балонів. Ще троє знаходяться в реанімації. Їхній стан критичний. Нагадаємо, що вночі у четвер у житловому будинку вибухнули два п'ятдесятилітрові балони. Люди використовували їх для опалення квартири та приготування їжі. Від теплопостачання будинок відключили через борги. На постраждалих немає живого місця. Під час вибуху у квартирі була вся родина.

Сорокавосьмирічний батько та сорокашестирічна мати померли в реанімації. Протягом кількох днів пішли з життя їхній зять і невістка. Зараз лікарі борються за двох доньок - близнючок та сина. Одна з дівчат була вагітна. Дитину вона втратила. Опіками вкрито від п'ятдесяти до ста відсотків тіл постраждалих.

Сергій Слєсаренко, керівник центру термічної травми та пластичної хірургії: “Эти ожоги, по всем медицинским показателям, критические. Но у нас в центре есть опыт работы, поэтому будем бороться”.

Зараз лікарі виводять пацієнтів з шоку. У всіх постраждалих ушкоджені органи дихання. Також люди отруїлися токсичними продуктами горіння. Здорової шкіри для пересадки в них майже немає. Тому медики будуть використовувати штучні матеріали.

Сергій Слєсаренко, керівник центру термічної травми та пластичної хірургії: “При благоприятном исходе, мы будем делать пластические операции. Восстанавливать кожный покров…”

На разі пацієнти забезпечені медикаментами. Гроші виділили підприємства, де працювали постраждалі, та сільська рада Кіровського. На добу лікування одного хворого потрібно щонайменше півтори тисячі гривень. До того ж, у реанімації лише одне спеціалізоване ліжко. На ньому рани пацієнта не здавлюються та менше гнояться. До ліжок інших постраждалих лікарям довелося пристосувати власні винаходи – сітки та вентилятори. Гарантій, що пацієнти виживуть, лікарі не дають. Та навіть у разі одужання, реабілітація триватиме роками. До нормального способу життя постраждалі вже не повернуться.

Віктор Савицький, головний лікар міської клінічної лікарні №2: “Может быть, смогут работать. Вернуться в семью, но к нормальной жизни уже никогда”.

Постраждалим тепер не буде де жити. Їхня квартира згоріла дощенту. За попередніми висновками МНС, вибух стався через порушення правил експлуатації балонів. Їх родина встановила власноруч.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (15)

•  Хто цей чоловік, який бʼє жінок у центрі міста? (11)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  Українці стали вдвічі більше купувати вживані авто з США: топ моделей (5)

•  З 1 липня у Дніпрі суттєво зростуть ціни на заправках (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті