Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 16 червня 2024
23:22

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині відзначили День захисника України

|«« «« »» »»|

У Дніпрі відзначати День захисника України почали біля облдержадміністрації.

На Алеї пам'яті зібралися військові, ветерани, добровольці, волонтери, рідні загиблих, небайдужі містяни – вшанувати полеглих воїнів. Після – святкова хода рушила центральними вулицями міста – до історичного музею.

«Сьогодні свято тих, хто, не шкодуючи власного здоров'я та життя, відстоював цілісність та незалежність України. Хто по-справжньому любить Батьківщину понад усе. Пишаємося подвигами наших Героїв і схиляємо голови в пам'ять про тих, хто не повернувся з війни. Вічна їм шана і слава Україні!», – сказав голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

Урочистості до Дня захисника традиційно розпочали з ушанування пам'яті загиблих Героїв. На Алеї пам'яті згадали втрачених побратимів, синів, чоловіків та батьків, які віддали життя, захищаючи свободу і незалежність України. Вічна пам'ять героям.

На урочистості прийшли військові, ветерани АТО/ООС, добровольці, волонтери. День захисника України – по праву їхнє свято. Для ветеранів – чудова нагода зустрітися з побратимами.

«У цей день зазвичай збираємося, згадуємо й вшановуємо загиблих. Важкі спогади залишив Іловайськ – як із хлопцями виходили з оточення, як потрапили у полон. У неволі провів майже 100 днів. Повернувся з війни інвалідом, – поділився АТОвець Володимир Крутолевич. – Для мене найголовніше – любов до Батьківщини, до рідного краю. А що ми любимо, те й захищаємо».

Військові прийшли із родинами. Учасники рушили святковою ходою, до якої долучилися сотні дніпрян. «Вогнику» урочистостям додавав військовий оркестр.

«Сьогодні – чудовий привід нам всім об'єднатися заради спільних цінностей і цілей, – сказав дніпрянин Олександр Свердлін. – Для мене особисто найважливіше – свобода вибору та творчої реалізації».

На майданчику біля історичного музею у Дніпрі запалювали зірки фесту «Пісні, народжені в АТО».

Добровольцям-айдарівцям вручили пам'ятні нагороди від Спілки ветеранів АТО – орден «Лицарський Хрест Добровольця».

«Ті, хто за покликом серця стали на захист Батьківщини, – справжні патріоти і справжні Герої. Вони люблять свій дім, люблять Україну. Хочеться побажати їм миру і злагоди в родинах», – сказав заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Юрченко.

Айдаровець Віталій Ченцов із Павлограда починав як волонтер. Брав участь у самообороні. Разом із товаришами організував перший в Україні блок-пост – під Павлоградом. У добровольчому батальйоні воював пліч-о-пліч із сином.

«Багато хлопців пішли добровольцями разом із дорослими синами, а деякі жінки – із доньками. Нас так і називали – «сімейний батальйон», – розповів Віталій Ченцов. – Для мене особисто ця нагорода – більше, ніж пам'ять. Орден завжди нагадуватиме про хлопців, які стали на захист своєї Батьківщини і загинули як Герої».

День захисника України – державне свято, запроваджене у 2014 році. Його відзначають 14 жовтня.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті