Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
16:15

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині відкрили етносадибу

На Дніпропетровщині відкрили етносадибу

У селі Волоському на Дніпропетровщині відкрили етносадибу «Майорова хата», повідомив голова Новоолександрівської об'єднаної територіальної громади Андрій Пінчук. За його словами, тут створений осередок української культури та побуту.

Як розповіла журналістам авторка проєкту, господиня садиби Людмила Шутяк, таким чином вона втілила в життя свою мрію 20-тирічної давнини.

«Я давно хотіла оздобити таку хатинку. У моєї бабусі була така. Моя мама виросла в такій. Залишилось багато маминих вишивок. І ось ми купили таку хатинку й зараз з'явилась можливість обставити її. У нас велика територія з краєвидом на Дніпро, і я планую зробити її інтерактивним музейчиком. За моїм задумом, він має бути живим: там можна буде проводити майстер-класи, відпочивати, спілкуватись, відзначати народні свята», – розповіла господиня садиби Людмила Шутяк.

Як зазначила авторка проєку, у хатинці зберігаються речі її родини, а також передані до імпровізованого музею місцевими жителями.

«Це і мої речі, й ті, що мені передавали люди, і речі зібрані до нашого музею при храмі – зараз там немає для них місця. Ми з'єднали все це в одну садибу. Це старожитності, предмети побуту – горщики, казани, рогачі, кочерги, прядки, старі ікони. Все це українське, наш регіон. Вишивка – поширена в нашому селі, те, що вишивали люди, які тут жили. Є вишивки, яким до ста років. Рушникам моєї мами років по 60. Найстаріший рушник у нас із Сумщини, йому років 70, це рушник найстаршої жительки нашого села, якій 90 років. Вона ткала й вишивала його молодою», – розказала Людмила Шутяк.

Господиня каже: етносадиба розрахована на прихильників «зеленого» туризму, організовані групи екскурсантів, любителів відпочинку в кемпінгах тощо.



Gorod.dp.ua на Facebook.


дядя  (27.09.19 08:12): Это в расеи избушки,а на Украине хаты Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті