Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
10:29

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Природоохоронці з Дніпра стали переможцями Open Data Leader Award

Природоохоронці з Дніпра стали переможцями Open Data Leader Award

Учасники громадської ініціативи Save Dnipro Ірина Черниш та Павло Ткаченко стали переможцями Open Data Leader Award в рамках Open Data Forum 2019.

Дніпряни були відзначені організаторами форуму з формулюванням «За найвищі особисті заслуги у розвитку відкритих даних».

Як розповіла журналістам UA:ДНІПРО Ірина Черниш, цієї відзнаки вони з колегою були удостоєні за активну кампанію за відкриття цілого пакету даних в галузі охорони довкілля.

«Відкриті дані – це такий формат, у якому мають працювати власники даних, різні державні органи, які збирають дані й оприлюднюють їх у відкритому вигляді, аби будь-який громадський чи інший проєкт міг працювати з ними, створювати на їхній основі різні сервіси тощо. Раз на рік відбувається форум відкритих даних. Цього року персональна відзнака у рамках цього форуму щодо розвитку відкритих даних дісталась нам з Павлом Ткаченком. Чому нас відзначили? Ми просували переліки даних у сфері екології, які мають бути відкритими. Це була ціла ініціатива, ми долучали до неї громадські організації, доводили власникам даних необхідність цього кроку, працювали з органами влади. За результатами були внесені зміни до урядової постанови, яка це регламентує», – розповіла Ірина Черниш.
З її словами, 17 квітня нинішнього року Кабмін ухвалив нову редакцію Постанови №835 про відкриті дані, відтак дані про екологічні екоподатки природних монополій, дозволи на викиди у повітря всіх груп, ліцензії на небезпечні відходи, дозволи на спецводокористування, декларації про відходи тощо тепер стали відкритими.

Open Data Forum – щорічна всеукраїнська подія, що об’єднує представників центральної та міської влади, українських та міжнародних експертів, громадських активістів та стартап-спільноту навколо теми розвитку та застосування відкритих даних в Україні.

Open Data Forum 2019 був організований Міністерством цифрової трансформації України в партнерстві з USAID Ukraine та проєктом TAPAS від Eurasia Foundation.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті