Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
02:23

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Гліб Пригунов: «Дніпропетровщина – була і залишається центром космічних технологій України!»

Гліб Пригунов: «Дніпропетровщина – була і залишається центром космічних технологій України!»

12 квітня - для всього світу Всесвітній день авіації і космонавтики, а в Україні відзначають День працівників ракетно-космічної галузі.

Головне підприємство країни КБ «Південне» святкує цей день щорічним засіданням науково-технічної ради та підведенням підсумків роботи.

За останні 5 років об’єми виробництва та запровадження нових проектів помітно зросли. Підприємство підписало лише комерційних контрактів на 10 млрд грн, виконано 24 запуски ракет-носіїв.

Гордістю сьогоднішньої діяльності КБ «Південне» є проект «Вега», наразі вже замовлено 16 запусків.

Наразі підприємство з канадськими партнерами реалізує проект «Циклон 4», головною особливістю якого є використання екологічно-чистого палива.

Конструкторське бюро розвивається, адже сьогодні третина співробітників – це молоді спеціалісти до 35 років. За 2018 рік середня заробітна плата склала 13 954 грн.

Окрім того, підприємство працює і у сфері озброєння. Саме у КБ «Південне» за останні 5 років були створені високоточні ракетно-реактивні комплекси, у тому числі реактивні системи залпового вогню для систем «ГРАД».

«Ракетно-космічна галузь – це гордість нашої області! Сьогодні ми бачимо, що вона розвивається. Це визнають і на рівні центральної влади. Указом Президента колектив з 8 працівників КБ «Південне» отримали державну премію. З нагоди професійного свята вітаю усіх співробітників легендарного підприємства , бажаю реалізації ще більшої кількості проектів та успіхів у запровадженні новітніх космічних технологій!» — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.


Gorod.dp.ua на Facebook.


Стоик  (13.04.19 17:56): Присоединяюсь к поздравлениям всех сотрудников КБ << Южное >> с вашим профессиональным праздником. P.S. Хорошо бы еще поменять название области! Днепропетровскую на Днепровскую. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті