Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 14 червня 2024
14:12

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

В Україні планують модернізувати систему професійно-технічної освіти

|«« «« »» »»|

В Україні збираються модернізувати систему професійно-технічної освіти - створити нові освітні центри, оновити обладнання, підвищити зарплатню викладачам. Поштовх до розвитку має дати, зокрема, зміна джерела фінансування училищ в містах обласного значення. Їх планують передати під керівництво облдержадміністрацій.

Про це йшлося під час Координаційної ради з питань впровадження реформ у сфері освіти у Дніпропетровській ОДА під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

У 2016 році заклади профтехосвіти передали під керівництво областей та міст обласного значення. Саме в містах виникли труднощі з управлінням училищами. Вони недофінансувалися та не отримували замовлення на навчання фахівців.

«Як міський голова, що я б зробив з профтехосвітою? Я б зробив інвентаризацію закладів, серйозне дослідження ринку праці регіону та України, визначив би ТОП-5 спеціальностей, модернізував би заклади, які готують таких фахівців. І зробив би місто центром підготовки кадрів для країни, - сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. - А що ми бачили? Скорочення, оптимізацію, ліквідацію. Між тим ринок праці говорить: нам потрібні кваліфіковані кадри. І забезпечити цю потребу - наше завдання, на всіх рівнях влади».
За словами Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич слід змінити систему фінансування закладів професійно-технічної освіти.
«Містам складно управляти професійно-технічною освітою з багатьох точок зору. Нам потрібно віддати заклади, які є в містах, на рівень області разом з відповідним ресурсом, - сказала Лілія Гриневич. - Держава готова зробити додаткові вливання в професійно-технічну освіту, щоб збільшити державне замовлення та підвищити зарплатню викладачам».
Вона додала, що розвиток профтехосвіти - це пріоритет Уряду. Зокрема, за два роки було створено 100 сучасних навчально-практичних центрів за найбільш гостродефіцитними спеціальностями. На це у 2016-2018 роках Уряд направив 200 млн грн. У 2019 році планується створити ще 25 таких центрів.
«Хочу швидкої модернізації навчально-технічної бази. Також потрібно підвищити зарплату в професійно-технічній освіті, - зазначив Володимир Гройсман. - І ще один етап - потрібно більш тісно працювати з підприємствами. Це дуальна форма освіти - коли дві третини навчального процесу відбувається на реальному виробництві».
На Дніпропетровщині - близько 60 професійно-технічних училищ.

Gorod.dp.ua на Facebook.


кароче  (10.04.19 08:58): будет так: на тоби Боже, що мэни нэ гожэ. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті