Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 23 мая 2024
11:47

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Голова обласної державної адміністрації Володимир Яцуба зустрівся з журналістами Придніпров’я

Голова обласної державної адміністрації Володимир Яцуба зустрівся з журналістами Придніпров’я
В центрі уваги були питання бюджетного процесу та проміжні підсумки президентських перегонів.

Як видно із ситуації, яка склалася навколо затвердження бюджету-2005 у Верховній Раді, цей процес, очевидно, затягнеться на тривалий термін. Володимир Яцуба повідомив присутнім, що на нараді, яка відбулася цього тижня в Кабінеті Міністрів, він висловив думку (до речі, послідовно відстоює її упродовж всього періоду своєї роботи на посаді голови облдержадміністрації) щодо більш справедливого розподілу коштів центрального бюджету між областями-донорами і регіонами, які потребують фінансових дотацій. Вилучення коштів з бюджетоутворюючих регіонів, за словами Володимира Яцуби, щороку збільшується, а це – несправедливо. В областях, які не можуть самостійно забезпечити необхідної кількості фінансів для своїх бюджетів, посилюються нездорові тенденції. Цю споживацьку психологію необхідно міняти. Запорукою поліпшення економічного клімату в депресивних регіонах В. Яцуба вбачає в інвестуванні коштів з Придніпров’я та інших розвинутих областей України.

За останній рік до центрального бюджету держави за приватизацію промислових підприємств Дніпропетровщини перераховано 8 мільярдів 300 мільйонів гривень. Зазначимо, що це більше, ніж за всі роки приватизації в нашій державі.

На думку голови облдержадміністрації, область має моральне право наполягати на тому, щоб центральні органи влади повернули до нашого регіону 10 відсотків від вищеназваної суми. Щодо питання формування регіональних бюджетів, то В. Яцуба висловив думку, що області-донори повинні мати прогресивну шкалу при визначенні бюджетів розвитку своїх регіонів.

Підбиваючи підсумки першого туру президентських виборів, Володимир Яцуба відмітив, що голосування на Дніпропетровщині пройшло без суттєвих порушень, але, на жаль, в організаційній роботі при підготовці до виборів були упущення. Недбало складені списки призвели до того, що 3200 виборців отримали право проголосувати за рішенням судів, а понад 13 тисяч мешканців області так і не змогли проголосувати. Ці недоліки необхідно усунути, щоб люди змогли висловити своє конституційне волевиявлення у другому турі. Відповідні заходи уже проводяться.

Щодо питання формування регіональних бюджетів, то В. Яцуба висловив думку, що області-донори повинні мати прогресивну шкалу при визначенні бюджетів розвитку своїх регіонів. Цікавила журналістів і подальша доля політичної реформи. На переконання голови облдержадміністрації, депутатам необхідно приборкати свої емоції та знайти компроміс, щоб вирішити цю нагальну проблему, бо політреформа суспільству необхідна.

Журналістів поінформували про продовження програми будівництва шкіл на селі, ремонт та будівництво автодоріг, прокладення другої черги тунелю метрополітену.

Не обминули на зустрічі і питання про ціни на м’ясо та молочні продукти. Зрозуміло, що вирішити цю проблему можливо лише за умови розвитку тваринництва, яке за останні роки значно скоротило свої обсяги. Щодо необґрунтованої критики в деяких засобах масової інформації на адресу голови облдержадміністрації та депутатський запит, що був озвучений у Верховній Раді, Володимир Яцуба повідомив, що він особисто наполіг на перевірці відповідними державними органами безпідставних звинувачень. Документи з висновками цих перевірок передані до Верховної Ради. Володимир Яцуба наполягає на озвученні їх у сесійній залі ВР і на спростуванні їх.

Під час прес-конференції порушено низку інших питань, на які присутні отримали вичерпні відповіді.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (12)

•  З 1 липня у Дніпрі суттєво зростуть ціни на заправках (9)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  У Дніпрі переїжджає великий ринок – у чому причина? (5)

•  Українці стали вдвічі більше купувати вживані авто з США: топ моделей (5)

•  Стихійна торгівля у невстановлених місцях заборонена. У Дніпрі проводять рейди (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
лет театру ДрамиКом

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте