Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
13:05

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровщина – беззаперечний лідер у розбудові нового освітнього простору

Дніпропетровщина – беззаперечний лідер у розбудові нового освітнього простору

Дніпропетровщина – беззаперечний лідер у розбудові нового освітнього простору. Зробити освіту якісною та сучасною дала можливість реформа децентралізації.

Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час прес-конференції «Реформи NON-STOP. Масштаб змін», яка відбулася в Києві.

«Освітня послуга є однією з основних, і саме децентралізація дала можливість зробити її якісною. Ми запровадили абсолютно нові стандарти й підходи до нового освітнього простору у школах та дитсадках. У 2017 році нам вдалося створити 115 проектів з таким простором, а результат 2018-го – 300», – зазначив Геннадій Зубко.
Урядовець підкреслив, що беззаперечним лідером у розбудові нового освітнього простору залишається Дніпропетровська область.
«Регіон задав високу планку, до якої мають прагнути всі. Це стосується і шкіл, і дошкільних закладів», – додав він.
Зокрема, за останні чотири роки в області реконструювали, капітально відремонтували та звели «з нуля» понад 60 дитсадків. Наразі осучаснюють понад 30 основних і опорних шкіл.
«За завданням Президента України Петра Порошенка створюємо комфортне середовище у школах та садках Дніпропетровщини. Під час реконструкції навчальних закладів оновлюємо й стадіони. Діти кожного населеного пункту, незалежно від його розмірів, мають здобувати знання й виховуватися в гідних умовах», – зауважив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.
При створені модерного середовища враховують такі обов’язкові принципи, як енергоефективність, сучасне обладнання, мотивуючий простір і комфорт, інклюзія та безбар’єрність.
«Це той рух, який будемо продовжувати й надалі. Прагнемо, аби змінювалася не тільки нова українська школа з початковими класами, а й весь заклад в цілому – тільки так він матиме перспективу. Адже людина лише раз має можливість отримати середню освіту», – зауважив очільник Мінрегіону.
Сьогодні в Україні в новому освітньому просторі навчаються вже більше 120 тис. дітей.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Вика  (28.01.19 14:33): об новом образовательном пространстве можно будет говорить только после того, как наша страна станет полностью англоязычной. А для этого нужно все образовательные учреждения (и дошкольные, и школьные и вузы) перевести на обучение ТОЛЬКО на английском языке. А в перспективе английский язык должен стать государственным языком Украины. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті