Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
16:31

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпропетровській ОДА відкрили фотовиставку до Дня Соборності України

|«« «« »» »»|

22 січня 1919 року у Києві був підписаний Акт злуки. Це означало створення єдиної Української Народної Республіки. Саме цим подіям присвятили фотовиставку громадські активісти Дніпропетровщини. Її відкрили у Дніпропетровській облдержадміністрації до Дня Соборності України.

У холі Дніпропетровської ОДА – 18 світлин. На зображеннях - діячі революційних подій 1919 року. А ще - копії історичних документів, святкові моменти січня 1919 року, які закарбувались на фотоплівці.

Виставку підготували з ініціативи громадських активістів Дніпропетровщини.

«Фотовиставка присвячена Дню Соборності України. У цей день далекого 1919-го втілились багаторічні чаяння українського народу про возз’єднання та створення єдиної держави», - сказав член Координаційної ради сприяння розвитку громадянського суспільства при Дніпропетровській облдержадміністрації Ігор Лючков.
Завітали на фотовиставку й учні дніпровських шкіл.
«Свято Соборності – дуже важливе. Адже і діти, і дорослі мають пам’ятати про минуле. Кожен повинен знати історію свого народу», - сказала учениця 9 класу школи №87 Владислава Зінчук.
Школярі впевнені – вкрай важливо пам’ятати про події минулого.
«Вивчаючи історію своєї країни, люди почнуть розуміти – як все відбувалось насправді. Вважаю, що це свято ніколи не втратить своєї актуальності», - зазначив учень 9 класу школи №87 Ілля Лоскутов.
Виставку можна переглянути за адресою: м. Дніпро, облдержадміністрація, просп. Поля, 1, 1-й поверх.

У Дніпропетровській облдержадміністрації провели круглий стіл - «Разом з власної волі з 1919 року». Громадські активісти та молодь Дніпропетровщини обговорили події 1919-го року.

Про історичну хронологію розповів член Дніпропетровської обласної організації «Всеукраїнське об’єднання ветеранів» Віктор Таратушка.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті