Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
20:04

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У ДніпроОДА старшокласники Дніпропетровщини й Донеччини визначалися з майбутньою професією

|«« «« »» »»|

Чим цікава професія журналіста, як відрізняти фейк-новини та вчитися їх ігнорувати. Відповіді шукали школярі Дніпропетровської та Донецької областей. Майданчиком для комунікації стала Дніпропетровська ОДА.

«Новий рік почали з незвичайного «круглого столу». До адміністрації завітали школярі двох областей – Дніпропетровської та Донецької. Це вже не перша зустріч з дітьми, які приїздять з прифронтової зони. Добре, що є такий майданчик як ДніпроОДА, на якому учні обмінюються думками. Молоді приділяємо чимало уваги. Для них – і клуб молодого лідера, і екскурсії облдержадміністрацією», – зазначила радник голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб.
В ОДА діти визначалися з майбутньою професією.У центрі уваги – професія журналіста. А ще – як відділити зерно в інформаційному новинному потоці, як впливають фейки та як шукати істину.
«Допомагаємо дітям, які мешкають на лінії зіткнення, визначитися у своєму професійному виборі. Вони вже побували у фотошколі й банку, з ними зустрічалися маркетологи, IT-шники. Тепер у центрі уваги – професія журналіста і що таке фейки», – розказала директор Благодійного фонду «За майбутнє України» Олена Лучко.
Відкривали «завісу» відомі медійники Дніпропетровщини. За «круглим столом» – понад півсотні учнів. Уже вдруге на подібній зустрічі учениця Опитнянської опорної школи Альона Курскова.
«Коли приїжджаю до Дніпра, стає так добре на душі. Тут дійсно круто. Планую приїхати сюди навчатися у виші. Мрію стати або програмістом, або географом», – сказала дівчина.
Діти обмінювалися думками, задавали питання.
«Тема актуальна. Потік інформації, який отримують діти, впливає на їхню свідомість. Вони мають критично ставитися до новин, – наголосила вчитель Опитняської школи Світлана Романюк. – Дуже добре, що існують такі програми. Вони розвивають дітей, трансформують їхню уяву. А ще – дають можливість розширити коло друзів».
Восьмикласниця Анна Павлова в майбутньому мріє стати журналістом. Каже, лежить душа до творчих професій.
«Я тут, аби підвищити свою медіаграмотність, дізнатися про плюси й мінуси професії журналіста. На нашій території точиться збройний конфлікт, і ми стикаємося з тим, що чимало інформації підробної та неправдивої. Тому треба вміти відрізняти фейкові новини від достовірних», – переконана учениця.
Це вже не перша подібна зустріч у стінах Дніпропетровської ОДА. Минулого разу діти обмінювалися думками щодо економічного розвитку України.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті