Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
13:03

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Ляшківці реконструюють амбулаторію сімейної медицини

У Ляшківці реконструюють амбулаторію сімейної медицини

Дніпропетровська облдержадміністрація реконструює фельдшерсько-акушерський пункт у Ляшківці. Там буде сучасна амбулаторія сімейної медицини.

Роботи – у розпалі. Підрядники вже замінили вікна та покрівлю, провели внутрішні комунікації. Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко.

«Якісна та доступна медицина для усіх мешканців Дніпропетровщини – таке завдання поставив Президент України Петро Порошенко. Осучаснюємо та створюємо нові амбулаторії у населених пунктах області. Незабаром лікуватися у рідному селищі зможуть мешканці Ляшківки», - зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.
Амбулаторію у Ляшківці облаштовують на місці колишнього фельдшерсько-акушерського пункту. Від старої будівлі залишили тільки стіни.
«Тепер замість ФАПу у нас буде сучасна амбулаторія, де працюватиме лікар та кілька фельдшерів. З’явиться автомобіль швидкої. Зможемо надавати вчасну кваліфіковану допомогу місцевим мешканцям», - сказала голова Ляшківської громади Юлія Омелян.
Підрядники вже утеплили фасад, замінили вікна й покрівлю. Провели водопровід, каналізацію та опалення. Нині ремонтують внутрішні приміщення. В амбулаторії з’явиться реєстратура, лабораторія, маніпуляційна кімната, кабінети сімейного лікаря та стоматолога, окремий блок для інфекційних хворих.
«У старому фельдшерському пункті не було навіть води. Доводилось надавати допомогу у холоді. Із медичних працівників – лише один фельдшер та медсестра», - сказав завідувач фельдшерсько-акушерським пунктом Яків Омелян.
Майже половина мешканців Ляшківки – пенсіонери. Аби отримати медичну допомогу, люди змушені їхати до районного центру за 10 кілометрів. Місцева мешканка Людмила Петрівна каже – з надією чекає на появу у селі сімейного лікаря.
«До нашого фельдшера ходжу щодня – міряю тиск. Якщо погано себе почуваю – надати першу допомогу мені можуть і тут. Але щоб здати аналізи чи зробити укол, доводилось їхати аж до Царичанки. А коли зима та слизько – як нам дістатися до райцентру? Тому і амбулаторія, і сімейний лікар тут дуже потрібні», - розповіла Людмила.
Заклад обслуговуватиме близько трьох тисяч місцевих мешканців.







Gorod.dp.ua на Facebook.


Лях  (11.12.18 12:13): Очень хорошее дело делается,но исполнители и сроки выполнения работ...За это время, можно было таких пять с "0" сделать. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті