Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
01:30

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Ляшківській громаді відкриють амбулаторію сімейної медицини

|«« «« »» »»|

Дніпропетровська облдержадміністрація реконструює Ляшківський ФАП під амбулаторію сімейної медицини. Будівля вже із новою яскравою покрівлею та енергозберігаючими вікнами.

Капремонт – вперше за півстоліття. Після завершення реконструкції лікарі амбулаторії обслуговуватимуть майже 3 тисяч мешканців Ляшківської об'єднаної територіальної громади. Про це розповів очільник області Валентин Резніченко.

«Медичні послуги повинні бути доступними та якісними для всіх мешканців області. Майже 3 тисяч мешканців сіл Ляшківської громади вимушені їздити до лікарів аж до сусідньої Царичанки. Зараз триває реконструкція будівлі ФАПу в Ляшківці. Після її завершення люди матимуть власну сучасну амбулаторію сімейної медицини», – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Фельдшерсько-акушерський пункт у Ляшківці побудували півстоліття тому. Фельдшери обслуговували лише мешканців села. За декілька десятиліть будівля застаріла. Протікала покрівля, дуло з вікон. Місцеві кажуть, у приміщенні всюди «гуляв вітер».

Зараз одноповерхівку реконструюють. Вже замінили покрівлю й вікна. Зараз ремонтники роблять каналізацію. Облаштовують внутрішнє та зовнішнє освітлення. Готують підлогу під лінолеум та плитку. Згодом замінять всі комунікації, встановлять і сучасне опалення. Весь капремонт – обласним коштом.

«Після реконструкції замість ФАПу матимемо сучасну амбулаторію сімейної медицини. В Ляшківці зможуть отримувати медичні послуги всі мешканці громади, – сказала в.о. секретаря Ляшківської ОТГ Анна Постольник. – Такі чудові перетворення стали можливі завдяки опіці нашої облдержадміністрації».

У новій амбулаторії прийматимуть сімейний лікар і стоматолог. Зроблять кабінети діагностики, фізіотерапії, лабораторію для аналізів.

Облаштують і територію закладу. Покладуть тротуарну плитку, висадять дерева, встановлять зручні лави.

«Людям буде приємно заходити в тепле, затишне приміщення амбулаторії. А головне – вони отримуватимуть кваліфіковану медичну допомогу», – підкреслила фельдшер Юлія Пархоменко.

Для прийому пацієнтів на час ремонту медикам ФАПу відвели кабінет у місцевій школі.

«Дуже вдячна, що матимемо нову амбулаторію. Комфортніше буде і медпрацівникам, і нам, пенсіонерам. І більше послуг надаватимуть», – поділилася мешканка Ляшківки Марія Омелян.

Нині на Дніпропетровщині – 420 амбулаторій.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Valentina  (31.07.18 14:56): Вот бы голова Ляшковской громады еще бы и дороги в громадские села сделала. На ту улицу, где голова живет дорога, хотя яйцо кати, а остальные дороги, как после бомбежки. А такую амбулаторию отремонтировали в этой же громаде пару лет назад, только в соседней Залелии. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті