Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
14:31

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Тваринництво Дніпропетровщини – в облраді розробляють план розвитку галузі

Тваринництво Дніпропетровщини – в облраді розробляють план розвитку галузі

Одним з пріоритетних напрямків роботи Дніпропетровської обласної ради є підтримка вітчизняного виробництва, малого та середнього бізнесу. Це безпосередньо стосується і традиційної галузі тваринництва, а саме, вівчарства і козівництва.

Сьогодні попит на це виробництво стрімко зростає, адже стало популярним здорове харчування на основі овечого і козячого молока, зріс попит на якісні еко-сири. Втім, для самих фермерів така тенденція, замість прибутку, лише збільшила витрати на виробництво. Зараз вони працюють на власному «ентузіазмі». Наприклад, нині в Україні залишилось лише 10% овець, якщо порівнювати із тією кількістю, яка була наприкінці 80-х-початку 90-х років минулого століття. Таким чином, власники овечих ферм продають тварин, а вівчарство зникає.

Задля того, аби покращити стан галузі і допомогти вітчизняному виробникові, сьогодні у Дніпропетровській обласній раді зібралися за круглим столом представники влади та профільні громадські організації. Безпосередньо фермери регіону, представники тваринних господарств виступили зі своїми напрацюваннями, побажаннями і поділились практичним баченням проблеми. Усі разом обговорили питання, які гальмують розвиток тваринництва Придніпров'я, та шляхи їх вирішення. Голова постійної комісії з питань підприємництва, переробної промисловості, торговельного та побутового обслуговування Олександр Галаган зазначив:

«Завдання, яке стоїть перед галуззю, не можливо вирішити за один рік. Більше 20 років вівчарство і козівництво втрачало свої потужності. Саме тому вкрай важливо зараз скласти поетапний план відродження тваринництва!».

Серед найважливішого - підготують детальний план дій, яким буде доповнено обласну програму Інтенсифікації малого і середнього бізнесу на 2018-2020 роки. Також буде розглянуто питання по допомозі кредитування фермерів. Гліб Пригунов, голова обласної ради прокоментував:

«Зараз про успіхи в українському тваринництві чути рідко, галузь майже самотужки долає усі проблеми збуту. Втім, таку ситуацію потрібно виправляти - поступово і цілеспрямовано. Для цього функціонує обласна програма розвитку бізнесу, ми йдемо на зустріч нашим фермерам. У перспективі тваринництво має стати рентабельним бізнесом».

Gorod.dp.ua на Facebook.


sergas  (24.07.18 21:04): Ну-ну, интересно посмотреть. У меня есть расчет на основание и поддержание небольшого фермерского хозяйства, в числе прочей живности там есть и овцы с козами. Вот только одних кредитов не достаточно, необходим рынок сбыта и нормальное отношение различных контролирующих органов. Срок окупаемости около пяти лет, а в нашей стране инвестиции с таким сроком возврата очень рискованные. Відповісти | З цитатою
Бендер  (24.07.18 19:18): Можем отправлять на экспорт местных "козлов и баранов" , как ни странно, они все на руководящих должностях. «Все животные равны. Но некоторые животные равны более, чем другие» (англ. «All animals are equal, but some animals are more equal than others») Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті