Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
12:17

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Міська влада Дніпра вдвічі збільшує кількість місць за необхідними спеціальностями у професійно-технічних закладах

Міська влада Дніпра вдвічі збільшує кількість місць за необхідними спеціальностями у професійно-технічних закладах

Місто Дніпро вперше формує замовлення на підготовку фахівців у професійно-технічних закладах.

Протягом двох місяців у Дніпровській міській раді вивчали потребу комунальних підприємств у робітничих кадрах. У рамках проекту «Робота на благо рідного міста» на гарячу лінію звернулося близько 400 осіб, понад 100 з них були працевлаштовані. Завдяки цьому проекту визначили спеціальності, які потрібні Дніпру. Проте, наприклад, минулого року, професійно-технічні заклади освіти випустили недостатню кількість фахівців. Тож за необхідними спеціальностями місто вперше замовить удвічі більше кадрів, ніж готували раніше.

«Завдяки проекту ми дізналися, на які спеціальності є попит і серед комунальних підприємств, і серед мешканців міста. Цей перелік було передано до департаменту гуманітарної політики міської ради для формування замовлення у професійно-технічних закладах освіти», – розповів директор департаменту соціальної політики Едуард Підлубний.

«Обсяги державного замовлення не задовольняють потреб комунальних підприємств нашого міста у робітничих кадрах. Тож Дніпро вперше сформував замовлення на навчання у професійно-технічних закладах з урахуванням запитів комунальних підприємств міста. Ті спеціальності, які не користуються попитом, місто вимушене не замовляти», – зазначила начальник управління освіти департаменту гуманітарної політики міської ради Дніпра Оксана Салогуб.

Заступник директора КП «Дніпроводоканал» Андрій Довгань повідомив, що під час проекту підприємство знайшло нових працівників, проте потреба у кадрах залишається: «За час проведення проекту «Робота на благо рідного міста» ми вже працевлаштували 15 осіб. Але потреба у нових кадрах є й досі. Нам потрібні слюсарі, електромонтери, газоелектрозварювальники».

Довідка. У Дніпрі функціонує 13 професійно-технічних закладів освіти, які здійснюють підготовку робітничих кадрів. Видатки на їхнє утримання з 2016 року забезпечуються коштом міського бюджету.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Профи  (09.07.18 20:34): Сначала они сокращали в КП спецов и вот. Кто этих в КП учить будет ??? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті