Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
17:32

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Рятувальники розповіли, як безпечно відзначити Івана Купала

Рятувальники розповіли, як безпечно відзначити Івана Купала

У ніч із 6 на 7 липня мешканці Дніпропетровщини відзначатимуть свято Івана Купала. У містичну ніч стрибатимуть через вогнище та пускатимуть на воду вінки.

Як відгуляти купальську ніч безпечно, під час прес-конференції повідомив заступник начальника управління цивільного захисту ДніпроОДА Сергій Остроух.

«Купальські обряди пов'язані із вогнем та водою, а значить – несуть потенційну небезпеку. Аби уникнути біди, всі учасники свята мають дотримуватися елементарних правил безпеки», - наголосив Сергій Остроух.

Великі вогнища слід розпалювати не ближче, ніж за 25 метрів до хвойних дерев, за 10 метрів – до листяних, зазначив він. Необхідно подбати, аби поряд не було сухого очерету, моху або трави. Після завершення свята багаття потрібно ретельно потушити.

Категорично заборонено заходити у воду напідпитку. Не слід запливати далеко та купатися більше 20 хвилин.

«На Дніпропетровщині місця для святкування Івана Купала визначають місцеві органи влади. Наприклад, у Дніпрі – це Воронцовський пляж, - розповів Сергій Остроух. – Краще відзначати містичну ніч саме у цих місцях. Там про безпеку учасників дбатимуть рятувальники, медики та правоохоронці».

В останні роки на Дніпропетровщині у купальську ніч не зафіксували жодного нещасного випадку, додав заступник начальника управління.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті