Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
02:56

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Комфорт водіїв і пішоходів: У мерії Дніпра розповіли, як реалізовуватимуть новий закон щодо паркування транспорту

Комфорт водіїв і пішоходів: У мерії Дніпра розповіли, як реалізовуватимуть новий закон щодо паркування транспорту

Наприкінці минулого року Верховна Рада України ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів». Тож незабаром нові норми діятимуть в усіх містах країни. Водночас у мерії Дніпра виділяють головні пріоритети реалізації документа – це комфорт і безпека на вулицях міста і для водіїв, і для пішоходів.

Нині у міськраді планують зосередитися на розробці необхідних нормативних документів. Усі практичні пропозиції можна надсилати на електронну адресу: [email protected].
«Департамент і профільне комунальне підприємство прагнуть розвантажити зупинки громадського транспорту, перехрестя – там, де взагалі недозволена зупинка та парковка. А ще – додати нових місць для паркування. Щоб людина могла легко та зручно знайти місце, де залишити автомобіль. Нині є багато питань для обговорення й погодження і з депутатським корпусом, і з громадськістю», – пояснив в. о. директора департаменту транспорту та транспортної інфраструктури міськради Станіслав Робота під час прес-конференції третього липня.
За дотриманням правил паркування стежитиме спеціальна інспекція. Рішення про її заснування у Дніпрі ухвалили минулого місяця. Інспектори зможуть штрафувати порушників, а згодом і власників парковок, які нехтують нормами розміщення авто.

Ще одна особливість – фото- та відеофіксація порушень правил паркування. Так, після повідомлення про це представників Національної поліції інспекція зможе ініціювати евакуацію транспортних засобів.

Нині на балансі КП «Міськавтопарк» є 68 паркувальних майданчиків у центральній частині міста. Однак працює лише 19 з них. Це приблизно 720 платних паркомісць. Вони обладнані паркоматами. Сплатити можна готівкою, банківською карткою, а віднедавна – ще й за допомогою додатка для смартфона. Решта – безкоштовні. Представники профільного комунального підприємства проводять моніторинг, щоб збільшити кількість паркомісць.

«Триває моніторинг паркомісць на території центральної частини міста. Розглядаємо можливість збільшення проїзних кишень – машиномісць. Щоб коли закон вступить у силу, у водіїв було більше можливостей. Загалом плануємо збільшити кількість машиномісць приблизно до 5 тис.», – розповів заступник директора КП «Міськавтопарк» Володимир Бацун.
Серед проблем із паркуванням – нерегулярна оплата за цю послугу та хаотичне розміщення автівок, які перешкоджають руху громадського транспорту, роботі комунальної техніки та пересуванню пішоходів. Водночас прибрати всі машини з вулиць неможливо. Відтак необхідно шукати компроміс.
«Треба нормально організувати процес – щоб усім у місті було комфортно. Сподіваюся, що чиновники й комунальні підприємства міськради й надалі йтимуть на контакт, як вони роблять це нині. Тоді спільними зусиллями ми досягнемо результату», – переконаний член громадської організації «Рух Вільна доля» Вадим Мирошник.
Як відомо, новий закон України щодо паркування транспортних засобів запрацює 27 вересня. Він зменшує час безкоштовної парковки – з 15 хвилин до 10-ти. Якщо ж водій не здійснить оплату, йому може загрожувати штраф у двадцятикратному розмірі від вартості однієї години паркування.

За неправомірне розміщення автівок на пільгових місцях доведеться сплачувати вже тридцятикратне стягнення.

Щодо «євроблях», то у випадку фіксації порушень правил або безоплатного паркування таких авто інспектори звертатимуться до Нацполіції та Міграційної служби. Далі виявлятимуть людину, котра завезла автомобіль. Якщо порушник не сплатить штраф і не звернеться до інспекції протягом 20 днів, тоді людині, котра ввезла на територію країни автомобіль, буде заборонено в’їзд до погашення заборгованості.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Злой  (09.07.18 16:17): "После того, как ввели налог на воздух, вы стали меньше дышать!" Відповісти | З цитатою
Злой Пацифист  (07.07.18 02:24): Лично меня тот факт, что в качестве приоритетов взята цель сделать город безопасным и комфортным и для водителей и для пешеходов не может не радовать. Т. к. я являюсь и тем и другим участником дорожного движения. Очень надеюсь что это не пустые красивые слова, а реальная программа благоустройства. Проблема парковки есть и её нужно решать. Количества парковочных мест в городе явно недостаточно и это раздражает всех, как водителей, так и пешеходов. Плюс проблема безнаказанности б.ы.д.л.а, которое плюет на ПДД и лазит по дорогам где попало, а скопив грошенят и купив себе какой-нибудь старый драндулет возомнило себя богом. Срочно необходимо приучить ВСЕХ участников дорожного движения к порядку и дисциплине, иначе наши дороги будут попрежнему залиты кровью, а о каком тогда комфорте может идти речь. Відповісти | З цитатою
br  (04.07.18 12:21): Интерестно будет посмотреть. Многие водители (не все! есть нормальные) вообще охамели с парковкой. На Шевченка вообще атас, эти гм..., существа, паркуются в три ряда на тротуаре. Причем некоторые похоже искренне не понимают, что они сделали не так и начинают быковать, когда говоришь, что так делать не нужно. Патрульные машины же спокойно проезжают мимо и не реагируют та такое в принципе, наверное это религиозное, хотя нарезать штрафов там легче легкого - когда эти "паркуны" приволакивают свои зады по утрам, и когда отвозят их димой по вечерам. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Александр  (04.07.18 09:37): У меня вопрос юристам. На каком основании какая-то инспекция, созданная в Днепре, будет выписывать штраф водителю ? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
ваті  (04.07.18 05:29): В Україні«меґів»та мерій НЕ ІСНУЄ!«меґ» шо воно таке.. це що мерін обрізаний? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
прохожий  (03.07.18 21:20): Не надо парковаться по-бычески... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Urus  (03.07.18 20:47): Комфорт? В Днепре? Это прикол такой? В этом городе нет ни дорог, ни тротуаров, ни общественного транспорта! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Дід Василь  (03.07.18 18:44): як по мені то я б зоборонив би рух приватних авто в ценральні частині міста вул Поля(К. Маркса). Хай їздять ел. транспортом. А то привикли свій зад прямо під двері де працюють зовсім розлінились ногами ходити. По тротуару пройти ніяк позаймали своїми "тачками", крайню проїзжу полосу заняли проїхати тоже ніяк,. Можно і пішком пройтись по вулиці , мені скоро 80 але пішком від танка до парка Глоби а то і до Озерки і нічого живу А ще плачите що такі бідні українці що за крутими іномарками пройти дід на може Відповісти | З цитатою
Андрей  (03.07.18 18:18): Возьмите во внимание как организована оплата парковки в Грузии, в частности в Тбилиси. Очень удобно и ни каких проблем. Оплатил парковку в городе на неделю. месяц, год. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
артем  (03.07.18 17:42): А "комфорт "водителей я так понял заключается в их траханье везде и во все дырки)))время бесплатное уменьшили, хотя надо увеличить, человек стал сходил в магазин за водой, в аптеку за таблетками, сел и уехал и не стоит за это брать оплату, поставил не так тра-та-та водителя и везде его тра- та-та, так а комфорт для водителей то в чем???в том что он платит налог на транспортное средство в дорожный фонд и теперь платит за то что остановился на этой дороге!?оборудуйте парковки вне проезжей части( центральная площадь, площадь у вокзала) и берите плату, а брать плату за дорогу водитель уже платит дорожный сбор в виде дополнительного налога в стоимости бензина Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті